Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu için tutuklama kararı

Azerbaycan'dan 4 kişi için tutuklama kararı

Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu için tutuklama kararı

Azerbaycan makamları, kendi izinleri olmadan, Dağlık Karabağ’a giden Ufuk Uras, Sait Çetinoğlu, Ali Bayramoğlu ve Erol Katırcıoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Sputnik’te yer alan habere göre Azerbaycan Başsavcılığı tarafından  yazılı olarak, Dağlık Karabağ’a giden siyasetçi Ufuk Uras, yazar Sait Çetinoğlu, gazeteciler Ali Bayramoğlu ve Erol Katırcıoğlu hakkında devlet sınırını yasa dışı geçme maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Azerbaycan Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu’nun 22 Eylül’de, ilgili Azerbaycan makamlarının izni olmadan Ermenistan üzerinden Dağlık Karabağ’a gittiklerinin belirlendiği’ kaydedildi. Yazılı yapılan açıklamada, söz konusu kişiler hakkında, Azerbaycan Ceza Kanunu’nun Azerbaycan devlet sınırını yasa dışı geçme maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığı ifade edildi.

Açıklamada Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu için tutuklama kararı verildiği, uluslararası arama kararı çıkartıldığı ve bu kişilerin gözaltına alınmaları için ilgili Türk birimlerine başvuruda bulunulduğu belirtildi.