Ünlü dizilerin set çalışanları eyleme gidiyor: 60 ülkeye satıldı, ödemeler unutuldu!

Endemol Shine Türkiye adlı yapım firmasının dizilerinde çalışan set işçileri, şirket önünde eylem yapacak.

Ünlü dizilerin set çalışanları eyleme gidiyor: 60 ülkeye satıldı, ödemeler unutuldu!

Endemol Shine Türkiye adlı yapım firmasının “Paramparça”, “Dayan Yüreğim” ve “Evlat Korkusu” adlı dizilerinde çalışan set işçileri, ücretlerini alamamaları nedeniyle şirket önünde eylem yapacak.

Dizilerin bitmiş olmasına rağmen ücretlerini alamadıklarını belirten set işçileri açıklamalarında, “Ödeme takviminden haberimiz yok ve karşımızda bir muhattap bulamıyoruz. ’60 ülkeye satıldı’ diyerek övdükleri dizilerde çalışanların emeğinin ödenmemiş olması büyük bir çelişkidir” dedi.

Bugüne kadar çeşitli yollarla iletişim kurmaya çalıştıklarını ancak bu çabanın yanıtsız kaldığını belirten set işçileri, “Yönetmen, senarist, oyuncu, tedarikçi, ve teknik ekiple beraber eksiksiz biçimde emeğimizin karşılığını istiyor, hak ettiklerimizin gaspına izin vermeyeceğimizi, her türlü hukuki arayışı başlatıp sürdüreceğimizi ve kamuoyu, medya organlarıyla da sürecimizi paylaşacağımızı belirten bir basın açıklaması için 14 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 16.00’da Endemol Shine Türkiye şirketi binası önünde biraraya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Paramparça, Dayan Yüreğim ve Evlat Korkusu dizilerinin set çalışanları yapım şirketinde açıklama yapacak