Uludağ Üniversitesi İsmailağa'ya teslim edildi!

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, İsmailağa cemaatinden bir 'Hocaefendi'nin etkinliği için okulun en büyük salonunu tahsis etti.

Uludağ Üniversitesi İsmailağa'ya teslim edildi!

Türkiye’yi cemaat ve tarikatların çiftliğine dönüştürmeye kararlı olan gerici AKP iktidarının üniversitelerinde de laikliğe ve bilimsel düşünceye aykırı faaliyetler hız kesmeden sürüyor.

AKP eliyle büyütülüp beslenen ve Gülen cemaatinin tasfiyesinden sonra daha ‘gözde’ hale gelen dinci yapılanmalardan biri olan İsmailağa cemaati için Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi seferber edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın atadığı Rektör Yusuf Ulcay, üniversitenin en büyük salonunu İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden, ‘Hocaefendi’ lakaplı Mustafa Özşimşekler’in konuşması için ayırdı.

Üniversitede CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin ‘çorba standı’na dahi tahammül edemeyen, bilimden ve çağdaşlıktan yana hiçbir unsura müsaade etmeyen Rektör Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi ile hiç bir ilişkisi bulunmayan ve İsmailağa Cemaati ile ilişkili olduğu tahmin edilen Görükle Hidayet Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin gerçekleştirdiği “Günümüzde Genç Olmak 1. Diriliş Buluşması” isimli etkinlik için üniversitenin en büyük salonu olan Mete Cengiz Kültür Merkezi Konferans Salonu’nu tahsis etti.

İşte gerici etkinliğin afişi:

tar