"Ülkeyi şahsi mülkleri zanneden ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist kesimlere sesleniyorum"

Erdoğan: Ülkeyi, kendi şahsi mülkleri zanneden bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist kesimlere sesleniyorum, demokrasi, millet, ezan, bayrak düşmanlığı yaptığınız günler sona ermiştir.

AKP Bayburt İl Kongresi’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine çok tartışılacak ifadelere imza attı. Medyanın AKP ablukasında olduğunu unutan Erdoğan şunları kaydetti;

“Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranlarına ipotek koymuş, kültür ve sanat dünyasını esir almış bir avuç millet düşmanının ülkemizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. Ülkeyi, kendi şahsi mülkleri zanneden bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist kesimlere sesleniyorum. Cumhuriyetimizin ortak değerleri adına demokrasi, millet, ezan, bayrak düşmanlığı yaptığınız günler sona ermiştir. Bunlara ihtiyacı olan mühimmatı sağlayan Pensilvanya’daki şarlatan gibi ihanet şebekelerinin devri de kapanmıştır.”

“Bizi devre dışı bırakmadan ülkemizi durduramayacaklarını bildikleri için bizi hedef tahtasına oturtuyorlar. Mesele şahıs, parti meselesi değiştirdir, hedef Türkiye’dir. Türk milletidir. Önümüzdeki dönemin çok daha çetin sınamalarla geçeceğini tahmin etmek zor değil ama hamdolsun biz her şeye hazırlıklıyız.”

“Artık IMF’in kapısında bekleyen bir Türkiye yok.Artık belli uluslararası örgütlere sadece ileri garnizonluk yapan bir Türkiye yok. Bizi 1980’lerin, 1990’ların Türkiyesi ile karşılaştıranlar çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını elbette anlayacaklardır.”