"Ülkenin içinde bulunduğu gidişatı değiştirmek ancak örgütlenmekle mümkün"

Türkiye Komünist Hareketi'nin bir dizi il ve ilçede gerçekleştirdiği Memleket Sohbetleri'nin  İzmir'deki oturumu TKH Merkez Komite üyesi Hüsnü Atlıkan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Komünist Hareketi’nin bir dizi il ve ilçede gerçekleştirdiği Memleket Sohbetleri’nin  İzmir’deki oturumu TKH Merkez Komite üyesi Hüsnü Atlıkan’ın katılımıyla gerçekleşirken, toplantının ana gündem maddesi Kudüs Krizi ve Rıza Sarraf Davası idi.

Kudüs’ü ABD’nin İsrail’in başkenti tanımasıyla başlayan kriz ortamı üzerine değinen Atlıkan 1800’lerin sonunda belirli toprak satın alımlarıyla başlayan İsrail’in günümüze kadar emperyalist güdümlü bir devlet olduğunu belirtirken, İsrail’i ilk tanıyan devletin ABD, ikinci tanıyan devletin ise Türkiye olduğuna dikkat çekti. AKP’nin 2001 krizini fırsata çevirerek 2002’de devlet içi örgütlü FETÖ ile işbirliği yaparak devletin başına geçtiğini vurgulayan Atlıkan, Erdoğan’ın 2004’te sarf ettiği “BOP Eşbaşkanlar’ından biriyim” sözünü hatırlatarak İsrail karşıtlığının tezatlığına değindi.

İki İslamcı gücün çatışması olan 15 Temmuz darbe girişiminin ve FETÖ’nün tasfiyesi ile sonuçlanan bu olayın Türkiye’de İslamcı siyasal krize yol açtığını belirtti.

Rıza Sarraf Davası’na da değinen Atlıkan bu davanın ülkemizde siyasal çıktılarının olmasının yanı sıra ekonomik çıktılarının olacağını belirtti. Bu davanın sonuçlanmasının ardından yeni yılda siyasal ve ekonomik olarak çok farklı şeylerin olabileceğine dikkat çekti.

Ülkenin içinde bulunduğu gidişatı değiştirmek için örgütlenilmesi üzerine duran Atlıkan partililiğin önemi üzerine vurgu yaparak, TKH’nın mücadele rotasının örgütlenmek olduğuna işaret etti.