Ülkemizde emperyalist işgal derinleşirken: ABD'den nükleer silah deposu İncirlik'e 30 milyon dolar fon...

ABD Hava Kuvvetleri, Adana'da İncirlik Üssünün modernizasyonu için 30 milyon dolarlık fon talep etti.

Ülkemizde emperyalist işgal derinleşirken: ABD'den nükleer silah deposu İncirlik'e 30 milyon dolar fon...

Türkiye sağının ABD işbirlikçiliğinde ‘yüz akı’ olan AKP, sahte emperyalizm karşıtı söylemlerine devam ederken, ABD Hava Kuvvetleri, Adana’da İncirlik Üssünün modernizasyonu için 30 milyon dolarlık fon talep etti.

ABD’nin 2018 yılı bütçe planlaması devam ederken, ABD Hava Kuvvetleri, Washington yönetiminden, İncirlik Üssü’ndeki tesislerinin modernize edilmesi için fon ayrılması talebinde bulundu. Modernizasyon planlamasına Malatya’nın Akçadağ İlçesi’ndeki NATO’ya bağlı Kürecik Radar Üssü’nün de dahil edilmesi bekleniyor.

Habertürk‘ün aktardığına göre, ABD, İncirlik Üssü’nün yenilenmesi için 2018 yılı bütçesinden 30 milyon dolar ayıracak. İncirlik’te 216 asker için yeni barınma alanı inşa edilecek. Üsteki operasyonel işleyişin süratlenmesine yönelik yatırımlar yapılacak. Tesislerde, personelin savunma operasyon merkezine daha kısa sürede ulaşmasını ve böylece ani gelişmelere daha hızlı müdahale edebilmesini sağlayacak yönde düzenlemeler yapılacak.

60 hidrojen bombası var

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘İncirlik Üssü’ndeki nükleer silahların güvende olup olmadığı’ ile ilgili tartışma başlamış, bu  tartışma üste nükleer silah bulunup bulunmadığı sorusunu da beraberinde getirmişti. ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Deborah Lee James, tartışmalar üzerine “Nükleer silahlar İncirlik’te güvende” açıklamasıyla, İncirlik Üssü’nde nükleer silahlar bulunduğu resmen doğrulanmıştı.

Yine ABD’de yayımlanan  New Yorker dergisinde darbe girişiminin ardından yer alan bir yazıda, NATO ülkelerindeki uçaklardan atılan B-61 tipi hidrojen bombalarının yaklaşık üçte birinin, yani 60 adedinin İncirlik üssünde bulunduğunu hatırlatılmıştı.