Uğur Mumcu öldürülüşünün 24. yılında anılıyor

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünü 24. yılında çeşitli anma etkinlikleriyle anılacak.

Uğur Mumcu öldürülüşünün 24. yılında anılıyor

24 Ocak 1993’te aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu için gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. yılında anıldı.

Anmalar Mumcu’nun Ankara’daki evinin sokağında katledildiği yerde başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı anmaya katılanlar, başkanlık referandumu öncesi ‘Hayır’ dövizi taşıdı.

Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özgür Mumcu ile Özge Mumcu Aybars’ın hazır bulunduğu törende Faili Meçhuller Anıtı’na ve ardından Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bırakıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen törende Mumcu, sanatçı Faruk Demir ile Grup Yurdun Sesi’nin türküleriyle anıldı. Kalabalık, tutuklu bulunan ve işsiz gazeteciler için de slogan attı. Çok sayıda kişinin katıldığı törende yaklaşan referandum öncesi ‘hayır’ dövizleri ve pankartları taşındı.

“Yeni ölümler olmaması için ‘Hayır’ deyin”

Anma töreninde konuşan CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ‘yeni ölümler olmaması ve demokrasinin, insan haklarının, hukuk devletinin olduğu bir Türkiye’yi var etmek için anayasa değişikliğine hayır demek gerektiğini’ söyledi. Sarıhan, şöyle dedi:

“24 yıl sonra bireysel cinayetlerin önlenmesini beklerken biz toplu katliamlarla karşılaştık. Sivas’tan bu yana toplu katliamlar yoktu ve bu olumlu bir şeydi. Hatta bireysel öldürmeler de sonlanmış durumdaydı. Özellikle Bu son bir yılı Türkiye büyük felaketler zinciri içinde geçirdi. Bu cinayetler ya sokak kavgaları biçimine dönüşecek Türkiye karışacak ve de Türkiye yeniden o ulusal irade  dediğimiz halkın iradesiyle yeniden ayağa kalkacak. Bu yeniden ayağa kalkış için bütün bu acıların bize güç vermesi gerektiğini düşünüyorum.”