Uğur Kurt davasında skandal karar

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak için beklerken polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt davasında mahkeme skandal bir karar imza attı.

Uğur Kurt davasında skandal karar

Mayıs 2014’te Okmeydanı Cemevi’ndeki cenaze törenine katılmak için beklerken polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt davasında mahkeme skandal bir karar imza attı.

Sanık polis Sezgin Korkmaz’ın 3 yıldır tutuksuz yargılandığı davada, Kokmaz hakkında ‘taksiren ölüme sebebiyet vermekten’ 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Daha sonra bu ceza da 12 bin 100 lira para cezasına çevrildi.

Savcı Ekrem Şakar, Sezgin K.’nin gaz bombası, plastik mermi veya biber gazı fişeği atan FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini belirterek, ‘olası kast ile öldürme’ suçundan en az 16 yıl hapis cezası verilmesini istemişti.

Narin Kurt: Oğluma ne diyeceğim ben?

Kararın açıklanmasının ardından Uğur Kurt’un yakınları karara tepki gösterdi. Kurt’un eşi Narin Kurt, tepkisini “Oğluma ne diyeceğim ben? Hakim senin çocukların da babasız kalsın!” diyerek feryat etti.