Uğradığı mobbing nedeniyle beyin kanaması geçiren Yapı Kredi çalışanı hayatını kaybetti

İstanbul'da Yapı Kredi Bankası bankası çalışanı Nadide Kısa, yaşadığı mobbing nedeniyle beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Uğradığı mobbing nedeniyle beyin kanaması geçiren Yapı Kredi çalışanı hayatını kaybetti

Sermaye devletinin partisi AKP’nin iktidarında emekçileri borç yükü altında ezerken kârlarına da kar katan bankalardaki çalışanlara sömürü ve baskı koşulları, bugün bir emekçinin canını kaybetmesine neden oldu.

İstanbul’da Yapı Kredi Bankası’nın ‘yüksek segmentli’ müşterilerine bakan banka emekçisi Nadide Kısa, bankada yaşadığı mobbing nedeniyle beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Para Medya‘da yer alan habere göre, banka emekçisi Nadide Kısa’nın unvanı bir süre önce performans nedeniyle düşürüldü. Kısa, bir alt unvan olan ‘perakende bankacılık işlemleri yönetmeni’ yapıldı. 3 çocuk annesi genç bankacı işsiz kalmak korkusu ile itiraz etmeyip verilen göreve devam etti.

Nadide Kısa tecrübeli ve yılların bankacısı olmasına rağmen bankanın aldığı karar ile gişeye oturtturuldu ve hem gişe görevini yapması hem de hedeflerini tutturması istendi. Burada satış konusunda ‘başarılı’ olamaması nedeniyle, gerek şube yöneticisinden gerekse bölge müdürlüğünden baskılar arttı. Yine bir iddiaya göre, Kısa’ya şube müdürü tarafından sık sık hakarete varan kızmalar oluyordu.

Geride 3 çocuğunu bırakan Nadide Kısa’nın cenazesi bugün Anadolu Yakası’nda bulunan Merdivenköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.