Ücretleri ödenmeyen işçiler kule vince çıktı

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir site inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları için kule vincin üstüne çıkarak eylem yaptı. 

Ücretleri ödenmeyen işçiler kule vince çıktı

İzmir’in Çiğli ilçesinde bir site inşaatında çalışan 5 işçi paralarını alamadıkları için kule vincin üstüne çıkarak eylem yaptı.

Çiğli’de bir site inşaatında çalışan 5 işçi, paralarını alamadıkları iddiasıyla saat 12.00 sıralarında kule vincin üzerine çıktı. İnşaatta demir işleri yapan işçiler, kişi başı alacaklarının 9- 10 bin lirayı bulduğunu, ödeme söz verilmeden inmeyeceklerini söyledi.

İhbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri vincin üzerindeki işçilere ulaşmak için merdiven aracını kurdu. Ancak işçilerden biri atlamakla tehdit edince merdiven toplandı. Müzakereci bir polis işçilerle konuşmak üzere inşaatın çatısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı’ndan uzlaşmak için talimat aldığını belirten polisin girişimlerine işçiler, “Bize paramızı vermiyorlar. Bizle irtibata geçmiyorlar. Paramızı istiyoruz. Gerekirse kendimizi buraya zincirleriz” diye yanıt verdi.

İnşaat patronlarından tehdit

İşçiler maaşlarını beklerken bir de inşaat sahiplerinin tehdidine maruz kaldı. Vincin yanındaki inşaatın en üstüne çıkan yöneticiler, işçileri eylemleri bırakmamaları durumunda işten atmakla ve İzmir’de barındırmamakla tehdit etti.

Firma, işçilerin bir kısmının parasını ödedi, işçiler tamamı ödenene kadar inmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan sözkonusu inşaatta çok sayıda işçinin aylardır maaşının çok az bir kısmını alabildiği öğrenildi.

Şantiye alanında işçilerle ambulans ve itfaiyenin bekliyişi sürüyor.