"Twitter'dan uzak durun" diyen Diyanet kendi hesaplarına ne diyecek?

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in gençliğe "Twitter'dan uzak durma" uyarısı akıllara teşkılatın kendi sosyal medya hesaplarını getirdi.

AKP gericiliğinden aldığı güçle her konuda ‘fetva’ verip ‘yasak’lar ilan eden Diyanet İşleri’nden bu kez de gençliğe ‘Twitter’ uyarısı geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağı Twitter ile ilgili olarak gençlere ”140 karakterlik lüzumsuz sözlerden, ifade ve yazılardan uzak durun” diye seslendi.

Konya’da dün tarihi Kapı Camii’nde sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada cemaate verdiği vaazda gençlere “sosyal medyada beyinlerini teslim alacak her türlü görüntü, söz ve yazılardan uzak durmalarını” öğütlerken, ‘müminin hayatını cennete dönüştürmek için anlamsız, faydasız ve lüzumsuz sözlerden, davranışlardan, tartışmalardan uzak durması gerektiğini’ söyledi.

“140 karakterlik lüzumsuz sözlerden, ifade ve yazılardan uzak durun. Sosyal medyada, internette şurada, burada sizi, kalbinizi, yüreğinizi işgal edecek olan, beyninizi teslim alacak olan her türlü görüntü, lüzumsuz söz ve yazıdan uzak durun.” diyen Görmez, gençliğin bu şekilde “dünyalarını cennete dönüştürebileceklerini” öne sürdü.

Kendi hesaplarını kapatacak mı?

Mehmet Görmez gençliğe Twitter’den uzak durması yaparken akıllara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Twitter’de aktif şekilde kullandığı çok sayıda farklı hesabı geldi. Mehmet Görmez’in kendi hesabı da aralarında olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyetleriyle ilgili bilgi ve haber paylaşımı yapılan çok sayıda resmi Twitter hesabı olduğu biliniyor. Gençliğe “Twitter’den uzak durun” derken sözkonusu hesaplarla ilgili nasıl bir adım atacağı merak konusu.

İşte Diyanet’in faaliyette olduğunu tespit edebildiğimiz Twitter hesaplarından bazıları: