Tütün üreticilerinin eylemine polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

Adıyaman'da Torba Yasa'da yer alan ve tütün üretimi ile satışına hapis cezası öngören düzenlemeye karşı yapılan protestoya polis saldırdı.

Tütün üreticilerinin eylemine polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

Adıyaman’da tütün üretici ve satıcılarına hapis cezasını öngören yasa tasarısına tepki gösteren binlerce kişiye polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı polis saldırısı devam ediyor. 

AKP’nin Meclis’e getirdiği ve geçtiğimiz kabul edilen Torba Tasarı’da yer alan düzenlemelerden biri de, “kaçak tütün ile mücadele” kapsamında yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi idi.

Düzenlemede yer alan, makaron veya sigara kağıdına ticari amaçla sarmalık kıyılmış tütün doldurarak satanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını protesto eden Adıyaman’daki tütün üreticileri ve satıcılarına polis saldırdı.

Çok sayıda gözaltı

Mezopotamya Ajansı‘nın haberine göre, Adıyaman Belediye binası önünde bir araya gelen binlerce kişi, buradan Adıyaman Valiliği’ne yürümek istedi. Ancak kitleyi engelleyen polis, cop ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında onlarca kişi yaralandı. Müdahale ile birlikte kitle ara sokaklara dağılırken, polis müdahalesi ve gerginliğin devam ettiği kentte, onlarca kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu kentte, polis müdahalesi sürüyor.