Türkmen cephesi sözcüsü: "Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz. İster savaş, ister barış yoluyla"

Türkiye yönetimine yakınlığıyla bilinen Irak Türkmen Cephesi’nin sözcüsü Ali Mehdi “İster savaşla ister barışla Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz” dedi. NTV‘ye konuşan lider, “Bir an önce bu referandumun iptali için elden gelen yapılmalıdır. Aksi takdirde bizde zarar göreceğiz, Türkiye de zarar görecek” sözlerini kullandı. “Bir Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz, herhangi yol varsa o yolu... View Article

Türkmen cephesi sözcüsü:

Türkiye yönetimine yakınlığıyla bilinen Irak Türkmen Cephesi’nin sözcüsü Ali Mehdi “İster savaşla ister barışla Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz” dedi.

NTV‘ye konuşan lider, “Bir an önce bu referandumun iptali için elden gelen yapılmalıdır. Aksi takdirde bizde zarar göreceğiz, Türkiye de zarar görecek” sözlerini kullandı. “Bir Kürt yönetimi altında yaşamak istemiyoruz, herhangi yol varsa o yolu izleriz. Bu ister barış yoluyla, ister savaş yoluyla olur. Bu yönetimden çok zulüm ve baskı gördük. Kerkük için Birleşmiş Milletlerin bir tanımı var. Barut fıçısıdır. Her an patlayabilir. Ben tahmin ediyorum, bugünlerde Kerkük’te bu patlama yaşanır” dedi.

Türkmen liderin ifadesine bakılırsa bölgedeki tansiyon düşmeyecek…