Türkiye'den işsizlik manzaraları: 50 kişilik alım için 70 kat başvuru geldi, kura iptal edildi

Maraş'ta 50 kişilik işçi alımı için 3 bin 645 kişi geldi.

Türkiye'den işsizlik manzaraları: 50 kişilik alım için 70 kat başvuru geldi, kura iptal edildi

Kahramanmaraş’ta Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde iki ayrı iş ilanı için ayrılan belli sayıda kadroya yaklaşık 70 kat fazla başvuru yapılması, Türkiye’nin giderek daha da büyüyen işsizlik ve yoksulluk gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde hastane ve kamu hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 50 kişilik işçi alımına için Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde kura çekimi yapıldı.
Kura çekimi sonrası isimleri açıklanmayan vatandaşlar ile yetkililer arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin büyümesi üzerine olaya polis müdahale etti.

“Kendi adamlarını alıyorlar, vatandaş geride kalıyor”

Kuraya itiraz eden Fatma Demirci, “Benim oğlum işsiz. Belediyede çalışıyordu şirket iflas etti. Elbistan’da hiçbir şey yok. Aldığım bir emekli maaşı. Bizim başkanlarımız seçiyor kendi adamlarını alıyorlar, vatandaş geride kalıyor. Buraya 3 bin 645 kişi geldi. Yaşananlara çok üzülüyorum” dedi.

Adaletsiz bir seçim olduğunu iddia eden Yakup Demir de, kura çekimde yer alan başvuruların branşlara göre ayrılmadığını ifade ederek, kuranın yenilenmesini istedi.

Yetkililer, kuranın önümüzdeki yeniden çekileceğini bildirdi.