Türkiye'den dönen belediye başkanına suikast

Türkiye ziyaretinden dönen Misurata Belediye Başkanı İştevi, Libya'da havalimanı çıkışı kaçırıldıktan sonra öldürüldü.

Türkiye'den dönen belediye başkanına suikast

Libya’nın üçüncü büyük kenti Misurata’nın Belediye Başkanı Muhammed İştevi, Türkiye dönüşünde uğradığı suikast sonucunda öldürüldü.

Libya’nın batısındaki Misurata havalimanına Pazar akşamı vardıktan sonra silahlı kişilerce kaçırılan İştevi’nin cansız bedeni, kentteki bir hastanenin dışında bulundu. Güvenlik kaynakları, vücudunda kurşun yaraları olan İştevi’nin kaçırıldığı sırada yanında erkek kardeşinin de bulunduğunu belirtti. İştevi’nin kardeşinin, araçlarına yapılan silahlı saldırıdan yaralı kurtulduğu bildirildi.

DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA

2014 yılında dört seneliğine Misurata belediye başkanlığına seçilen İştevi ve beraberindeki belediye meclisi üyeleri, 14 Aralık’ta Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmişti. Dışişleri Bakanlığı, görüşmede “Türkiye’nin Libya’nın refah, barış ve istikrarına güçlü desteğini bir kez daha vurguladığını” açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı, İştevi’nin öldürülmesinin ardından yayımladığı açıklamada ise Libyalı siyasetçiye düzenlenen suikastı kınadı. İştevi’nin öldürülmesinin “büyük üzüntüyle” öğrenildiği belirtilen açıklamada, “Misurata ve Libya’nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini temenni ediyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, tüm Libya halkına ve hükümetine başsağlığı diliyoruz” denildi.