Türkiye solunun turnusol kağıdı: Emperyalizm

Türkiye solunun turnusol kağıdı: Emperyalizm

11-06-2017 12:34

PUSULA bölümünde bu hafta “Türkiye solunun turnusol kağıdı: Emperyalizm” dosya konusu ele alındı. Dosyada, emperyalizmin tüm dünya üzerindeki yönelimlerinden hareketle özellikle bölgemizdeki gelişmeler ile birlikte Türkiye’de neredeyse hiç bitmeyen ve sol üzerinde de etkisi kırılmayan Avrupa Birlikçilik, emperyalizmin yönelimleri ile birlikte Rakka operasyonunun nereye oturduğu ve günümüzde anti-emperyalizmi solun ajandasından çıkartma gündemine dair yazılar bulunuyor.... View Article

PUSULA bölümünde bu hafta “Türkiye solunun turnusol kağıdı: Emperyalizm” dosya konusu ele alındı. Dosyada, emperyalizmin tüm dünya üzerindeki yönelimlerinden hareketle özellikle bölgemizdeki gelişmeler ile birlikte Türkiye’de neredeyse hiç bitmeyen ve sol üzerinde de etkisi kırılmayan Avrupa Birlikçilik, emperyalizmin yönelimleri ile birlikte Rakka operasyonunun nereye oturduğu ve günümüzde anti-emperyalizmi solun ajandasından çıkartma gündemine dair yazılar bulunuyor.

Dosyanın giriş yazısı “Amasız, fakatsız anti-emperyalizm…” başlığını taşıyor. Bu yazıya aşağıda yer veriyoruz. Dosyada yer alan “Avrupa Birliği’ne nasıl bakmalı?”, “Rakka savaşı: Kürt sorunu mu, ABD sorunu mu?” ve “Elveda Lenin…” başlıklı yazılara Gazete Manifesto sayfasında, PUSULA bölümünden ulaşabilirsiniz.