"Türkiye sınırında yeni bir IŞİD kuruluyor"

Suriye'de cihatçı Fetih El Şam'ın elinde iki yıl esir tutulan ABD'li gazeteci, Türkiye sınırına çok yakın bulunan İdlib'de yeni bir IŞİD'in kurulduğunu belirtti.

Suriye’de cihatçı Fetih El Şam örgütünün elinde iki yıl esir tutulan ABD’li gazeteci Theo Padnos, Türkiye sınırına çok yakın bulunan İdlib’de yeni bir IŞİD’in kurulduğunu belirtti.

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan ABD’li gazeteci, Sputnik‘in aktardığına göre, Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrattığı milislerin İdlib’de kurulan yeni örgütün içinde yer aldığını söyledi.

“Halep haberlerinin çoğu yalan”

Fetih el Şam (eski adı El Nusra Cephesi) tarafından 2012-2014 yılları arasında Suriye’de esir tutulan ABD’li gazeteci Theo Padnos, Batılı ülkelerin sahada olan bitene göz yumduğunu savunurken, “Batı basınının Suriye krizini aktarımı, yetersiz ve önyargılı. Halep’ten servis edilen haberlerin çoğu yalan ya da bir kanıta dayanmıyor. Bölgede ikinci bir IŞİD’in doğuşu da görmezden geliniyor” ifadelerini kullandı.

“İkinci bir IŞİD kuruluyor”

Batı’nın Suriye’deki gelişmelerle ilgili yetersiz bir anlayışa sahip olduğunu da söyleyen Padnos, şöyle devam etti: “Halep hakkında söylediklerimizin büyük bölümü gerçekle bağdaşmıyor. Suriye’deki çatışmaya ilişkin bazı önemli detaylara haberlerde yer verilmiyor ya da bunlar görmezden geliniyor. Ülkenin kuzeybatısında çok tehlikeli ve endişe verici bir gelişme yaşanıyor. İkinci bir IŞİD kuruluyor. Paris veya Londra’da Kalaşnikoflarla görüldüklerinde bu yeni devlet hakkında bilgi sahini olacağız.”