Türkiye Komünist Hareketi'nden 4. yılında Haziran Direnişi açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Haziran Direnişi'nin 4. yılında bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Hareketi'nden 4. yılında Haziran Direnişi açıklaması

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), 2013 yılında Taksim Gezi Parkı’nda başlayıp büyük bir halk hareketine dönüşen Haziran Direnişi’nin 4. yılında bir açıklama yayımladı.

TKH’nin açıklamasında başta AKP iktidarı olmak üzere Haziran Direnişi hakkında “dış mihrak”, “darbeci” ve “sermaye gruplarıyla bağlantılı” gibi ifadelerle kara propaganda yürütülmesine cevap verildi.

“Mücadele geleneğimizde büyük bir sayfa olarak yerini alan bu kalkışma, Türkiye’de emekçi sınıfların kurtuluş mücadelesi için büyük bir zemindir.” diyen komünistlerin açıklamasında, “Önümüzdeki görev bu zemine güvenerek, boyun eğmeyen halkımızı ve Türkiye işçi sınıfının ayağa kalkışını örgütlemektir.” ifadeleri kullanıldı.

TKH açıklaması şöyle:

“Haziran Direnişi 4 yaşında!

Ülkemizdeki toplumsal mücadeleler tarihinde en önemli kesitlerden biri olan Haziran Direnişi’nin üzerinden dört yıl geçti.

Gerici, sermaye dostu ve emperyalizm işbirlikçisi AKP iktidarının karşısına çıkan milyonlarca insan ülkelerinin geleceği için, eşit ve özgür bir yaşam adına sokaklara döküldü.

Onların “dış mihrak” çarpıtmasına aldanmayın. Bizim direnişimiz memleketine sahip çıkan yurtsever insanların direnişiydi.

“Gezi’nin arkasında darbeciler vardı” diyenlere bakmayın. Darbeler halka ve emekçilere karşı yapılır. Oysa ki bizim direnişimiz gerçek bir halk direnişiydi.

Haziran Direnişi halkındır. Bu büyük hareketin sermaye grupları ile bağlantısını kurmaya çalışanlar bugüne ve AKP iktidarının yanında yer alan patronlara baksınlar. Bizden kimseyi orada göremeyecekler.

Mücadele geleneğimizde büyük bir sayfa olarak yerini alan bu kalkışma, Türkiye’de emekçi sınıfların kurtuluş mücadelesi için büyük bir zemindir.

Önümüzdeki görev bu zemine güvenerek, boyun eğmeyen halkımızı ve Türkiye işçi sınıfının ayağa kalkışını örgütlemektir.

Haziran Direnişi’nin 4. yıldönümünde, bu ülkenin aydınlık geleceği için yaşamlarını veren gençleri saygıyla anıyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

31 Mayıs 2017″