Türkiye Komünist Hareketi: Halk rahatsız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hürriyet'in gündemden düşmeyen "Karargah rahatsız" haberine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Türkiye Komünist Hareketi: Halk rahatsız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Hürriyet gazetesinin geçtiğimiz Cumartesi gününden beri gündem olan “Karargah rahatsız” haberine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Komünistler, sözkonusu haberle ilgili AKP cephesinin günlerdir giderek yükselen ve nihayet bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “bedelini ağır ödeyecekler” sözüyle doruğuna ulaşan tepkisinin ardından Hürriyet’in GYY’si Sedat Ergin’in görevden alınmasına dikkat çekerek, “Bugün yapılan açıklamalar diktatörlüğün gelişini bir kez daha belli etmiştir.” dedi.

“Karargah rahatsız” başlığına göndermede bulunularak, “Rahatsız olan halkın kendisidir” denilen açıklamada, emekçilere “Korkma, sandıkta vicdanının sesini dinle!” çağrısında bulunuldu.

TKH’nin açıklaması şöyle:

Geçtiğimiz gün “Karargâh rahatsız” başlığı attıran Genelkurmay bugün “rahatsızlık yok” diye açıklama yapıyor, Tayyip Erdoğan büyük bir öfkeyle “hesap sorulacak” tehditleri savuruyor, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni görevden alınıyor, gazeteye el konulacağı haberleri yayılıyor.
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bugün yapılan açıklamalar diktatörlüğün gelişini bir kez daha belli etmiştir.
AKP iktidarının ülkemizi getirmiş olduğu yer budur. Kutuplaşma, hukuksuzluk, OHAL yönetimi, darbe girişimleri, FETÖ olayı 15 yıllık AKP iktidarının gerçek fotoğrafıdır. İstikrar için evet oyu isteyen AKP 15 yıldır yaşanan istikrarsızlığın ana kaynağıdır.
Halkın büyük çoğunluğunun içine sinmeyen tek adam yönetimi dayatılmaktadır.
Bu dayatmaya karşı birileri kıvıradursun, rahatsız olan halkın kendisidir.
Bu ülkenin emekçi halkı, korkma, sandıkta vicdanının sesini dinle!
TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
28 Şubat 2017