Türkiye Komünist Hareketi: AKP'nin atılımı baskı rejimidir

Türkiye Komünist Hareketi, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın gözaltına alınması ve dünden bu yana yaşanan AKP saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Komünist Hareketi: AKP'nin atılımı baskı rejimidir

Türkiye Komünist Hareketi, KHK ile atıldıkları işlerine dönmek için 75 gündür açlık grevinde bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın gözaltına alınması ve Yüksel Caddesi’nde ard arda yaşanan polis saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

“AKP iktidarı hakkını arayan herkese saldırmaktadır. Dün Cam işçisinin grevini yasakladılar, bugün işlerine geri dönmek için direnen emekçilere!” diyen komünistler, yaşananların pazar günkü kongre ile ‘yenilenen’ AKP’nin gerçek yüzünü gösterdiğine dikkat çekti.

TKH’nin açıklaması şöyle:

“Haksız ve hukuksuz bir biçimde mesleklerinden ihraç edilen ve hakları için açlık grevinde bulunarak direnen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, evleri basılarak ve kapıları kırılarak gözaltına alındılar. Tam da 10 saat önce adli kontrol gereği karakola imza atmalarına rağmen.

Bu durumu protesto eden onlarca yurttaşımız bugün Ankara’da polis saldırısına uğradı.

AKP iktidarı hakkını arayan herkese saldırmaktadır. Dün Cam işçisinin grevini yasakladılar, bugün işlerine geri dönmek için direnen emekçilere!

“Değişim, reform ve atılım” sloganları etrafında Kongresi’ni toplayan AKP iktidarının gerçek yüzü budur.

Bilin ki, AKP’nin atılımı baskı rejimidir.

Direnen emekçilerin yanındayız!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

22 Mayıs 2017″