Türkiye Komünist Hareketi: CIA şefi ülkemizden defol!

Türkiye Komünist Hareketi, CIA Şefi Mike Pompeo'nun Ankara'ya gelişine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Türkiye Komünist Hareketi: CIA şefi ülkemizden defol!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), CIA Şefi Mike Pompeo’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüşmek üzere bugün Ankara’ya gelişine ilişkin bir açıklama yaptı.

TKH’nin yazılı açıklamasında ziyarete ilişkin, “ABD’nin çıkarları için Fırat Kalkanı adıyla Suriye’de yobaz ÖSO çetesi eşliğinde çocuklarımızı ölüme gönderenler bugün CIA şefiyle yeni katliamlar için masaya oturuyorlar!” denilirken, yapılan görüşmelerle birlikte AKP’nin kürsülerde sürekli dem vurduğu “üst akılla savaşıyoruz” söylemlerinin sahteliğinin ortaya çıktığına dikkat çekilerek “Bir yandan mağduru oynayarak emperyalizme sözde kafa tutarken, diğer yandan CIA ile işbirliği yapmaktan, kendi halkına ve bölge halklarına ihanet etmekten kaçınmıyorlar! “Türkiye’nin büyük güçler tarafından kuşatıldığını”, “üst aklın tezgâhlar kurduğunu”, “Türkiye’nin ABD ile savaştığını” söyleyenler yalan söylemektedir!” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin açıklaması şöyle:

TKH: CIA şefi ülkemizden defol!

ABD emperyalizminin suç örgütü CIA’nın “yeni” direktörü ilk yurt dışı ziyaretini müttefikine yapmak üzere ülkemizde.
Kurulduğu günden beri dünya üzerinde halklara kan kusturan CIA ve onun bugünkü şefi yeni katliamlar peşinde.
Yunanistan’dan Şili’ye, Vietnam’dan, İran’a kadar daha nice faşist ve halk düşmanı darbenin arkasından çıkan bu kanlı örgüt, binlerce insanımızın ölümünden ve ülkemizin bugün yaşadığı karanlığın ilk adımı olan 12 Eylül darbesinden de sorumludur.
12 Eylül 1980 faşist darbesini “bizim çocuklar işi bitirdi” sözleriyle dile getirenler kana, karanlığa ve zulme doymuyor!
Onların çocukları bugün ülkemizde rejim değişikliğini tamamlamak üzere Başkanlık adı altında bizlere karanlığı dayatanlardır.
Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’yu kana bulayan El Kaide ve onunla bağlantılı IŞİD gibi yobaz çetelerin, diğer emperyalist istihbarat örgütleri ile birlikte CIA’nın kirli operasyon aygıtları olduğunu bütün dünya biliyor.
Suriye’yi kana buladıkları 2012 yılında defalarca ülkemize gelen CIA şefleri bugün yine topraklarımızda yeni katliamların peşinde!
ABD’nin çıkarları için Fırat Kalkanı adıyla Suriye’de yobaz ÖSO çetesi eşliğinde çocuklarımızı ölüme gönderenler bugün CIA şefiyle yeni katliamlar için masaya oturuyorlar!
Başkanlık dayatmasıyla ülkemizi karanlığa sürükleyenler, bir yandan da emperyalizmin Ortadoğu’daki planlarından pay kapmaya çalışıyor!
“İslam’da ehveni şerriye kaidesi vardır, komünistlere karşı Amerika’yı destekledik” diyenler emperyalizmin en karanlık temsilcisini ağırlıyor!
Ülkemizin ilerici birikimini yok etmeye yemin etmiş olan Milli Türk Talebe Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Fetullah Gülen Cemaati ve Komünizmle Mücadele Derneği’nin bağrından çıkanlar, varlıklarını borçlu oldukları bu katil örgütle yeni katliamlara ortaklık yapmak için hazırlanıyor!
Bir yandan mağduru oynayarak emperyalizme sözde kafa tutarken, diğer yandan CIA ile işbirliği yapmaktan, kendi halkına ve bölge halklarına ihanet etmekten kaçınmıyorlar!
Bize karanlığı dayatan gericilerin arkasında dün olduğu gibi bugün de emperyalizmin olduğu açıktır!
“Türkiye’nin büyük güçler tarafından kuşatıldığını”, “üst aklın tezgâhlar kurduğunu”, “Türkiye’nin ABD ile savaştığını” söyleyenler yalan söylemektedir!
CIA şefinin bugün ülkemizdeki varlığı bu yalanın kanıtıdır!
Bu karanlık ittifak bir kez daha ortadadır!
Bizlere on yıllardır kan kusturan emperyalizmi ve onun kanlı örgütü CIA’yı ülkemizde istemiyoruz!
Ne ülkemiz emperyalizmin planları için bir oyun alanı, ne de emekçi halkımız feda edilebilecek oyuncaktır!
Emperyalizme ve onun kanlı örgütlerine de, ülkemizdeki işbirlikçilerine de HAYIR!
TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ