Türk restoranına saldırı: 17 ölü

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk restoranına düzenlenen saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Türk restoranına saldırı: 17 ölü

Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da bir Türk restoranına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti.

Bir kamyonetle Ouagadougou’daki ‘Aziz İstanbul’ adlı restorana gelen saldırgan müşterilerin üzerine ateş açtı. Saldırıda 17 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Fransız AFP haber ajansı, ilk yardım ekiplerine dayandırdığı haberde, hayatını kaybedenler arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğunu aktardı.

Dışişleri Bakanlığı ise saldırısını kınadı. Bakanlık saldırıda 1 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, bir diğerinin de yaralandığını belirtti.

Burkina Faso: Terör saldırısı
Burkina Faso İletişim Bakanı Remi Dandjinou, dün TSİ 23.00 dolayında meydana gelen Aziz İstanbul adlı Türk lokantası ve yakınlarındaki Hotel Splendid’e yapılan saldırıyı “”terör saldırısı” diye nitelendirdi.
Rehineler var
Sputnik‘te yer alan habere göre, İletişim Bakanı Remis Dandjinou, saldırıyı kaç kişinin gerçekleştirdiğinin bilinmediğini söyleyerek, “Saldırdıkları binanın bir kısmında kapatıldılar. Güvenlik güçleri ve elit birimler operasyon düzenliyor” dedi.

Dandjinou, 3 saldırganın da öldürüldüğünü ancak binada kaç kişi olduğu bilinmeyen saldırganların rehineleri olduğunu söyledi.