TÜRK-İŞ: Kıdem tazminatında tehlike geçmiş değil

Geçtiğimiz aylarda yasa tasarısı olarak meclise sunulan "Kıdem Tazminatı Fonu" konusu rafa kaldırılmış değil

TÜRK-İŞ: Kıdem tazminatında tehlike geçmiş değil

TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Genel Başkanı Eyüp Alemdar, dünyada işçi haklarına yönelik geriletme çabalarının devam ettiğini belirterek, Tükiye’nin de bu alanda ciddi sorunları bulunduğunu vurguladı.

KOOP-İŞ Sendikası Van Şube Genel Kuruluna katılan Eyüp Alemdar, yaptığı konuşmasında, kıdem tazminatı fonunun gündemden düştüğünü ancak bu konuda işçilerin kendilerini rahat hissetmediklerini belirtti. Eyüp Alemdar, özel sektör perakende zincir mağazalarında örgütlenmeye de ağırlık verdiklerini söyledi.

Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi yönündeki girişimleri tekrar hatırlatan Eyüp Alemdar, uzun zamandır bakanlar değişmesine rağmen bu konunun gündemde tutulduğunu belirtti. Son yapılan çalışmanın “rafa kaldırıldığını” söyleyen TÜRK-İŞ Teşkilatlandırma Sekreteri ve KOOP-İŞ Genel Başkanı Eyüp Alemdar ancak kendilerini rahat hissetmediklerini belirterek, “Bizim için tehlike geçmiş değil. Her an yeni bir çalışma, yeni bir taslak önümüze gelebilir. Kıdem tazminatı hakkında ortaya çıkacak bir hak kaybını ya da bir geri gidişi, asla kabul etmeyeceğiz. Ancak bu haktan yararlanamayanların, yararlanmasını sağlayacak, bu hakkı yaygınlaştıracak, koşullarını daha da iyileştirecek modeller üzerine konuşabiliriz. Onun dışında bu konu bizim için kırmızı çizgidir, ve öyle kalacaktır” diye konuştu.