Türk Bayrağı İsmailağacıların afişinde 'fon' oldu

Ssosyal medyada paylaşılan bir 'bayrak' fotoğrafı, ülkemizdeki gericiliğin AKP eliyle aldığı mesafeyi gözler önüne seriyor.

Türk Bayrağı İsmailağacıların afişinde 'fon' oldu

AKP eliyle beslenip büyütülen ve darbe girişiminin ardından etkinliği daha da artan cemaatlerden İsmailağa Cemaati’yle bağlantılı skandal bir fotoğraf ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan, ancak nerede çekildiği bilinmeyen fotoğrafta, bir binadan sarkıtılan ve üzerinde ay yıldızın yer aldığı bez afişte bir de İsmailağa Cemaati’nin ‘şeyh’i olarak kabul edilen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun fotoğrafı ile sözünün yer aldığı görülüyor. Hemen arkasında çarşaflı bir kadın bulunan sarıklı ve sakallı bir erkek ise ‘fotoğraf’ı tamamlayan diğer özne olarak göze çarpıyor.

Bayrakta ‘cihat’ çağrısı

Skandalın ikinci boyutunu ise elbette Ustaosmanoğlu’nun sözlerinin içeriği oluşturuyor. Gerici ‘din alimi’ ve cemaati, “cihad” ve “fetih” çağrısı yaptığı “Türkiye halkı öyle bir millettir ki, Allah (cc) dünyaya hakim olacak kuvvet verdi, ama iman şartıyla” şeklinde sözleriyle laikliği ve bilimi de ayaklar altına alıyor.

Bayrak Kanunu’na da aykırı

AKP gericiliğiyle birlikte Cumhuriyet’in dinci dönüşümünün geldiği boyutu gözler önüne seren fotoğraf, aslında 2983 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’na açıkça aykırılık teşkil ediyor.

Sözkonusu kanunun 7’inci maddesinde “Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.” ifadeleri yer alıyor.

Ancak aynı zamanda bir tarikatlar ve cemaatler koalisyonu olan AKP’nin etkisindeki yargı kurumlarının, tepkilere rağmen bu açık aykırılıklar için yasal işlem başlatmak şöyle dursun devlet olanaklarıyla teşvik edildiği gözönüne alındığında, sözkonusu afişle ilgili gereğinin yapılabilmesinin yolunun da yine gericilikle örgütlü mücadeleden geçtiği gerçeğiyle karşı karşıya kalınıyor.