Tuncay Özkan o anları anlattı: Beni partisinden zanneden AKP'li, "Kapatma açık kullan" dedi

Başkanlık anayasası oylamasında 3 AKP'li vekilin aynı anda kabine girdiğini gören Tuncay Özkan o anları anlattı.

Tuncay Özkan o anları anlattı: Beni partisinden zanneden AKP'li,

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, başkanlık anayasasının maddelerine geçilmesine ilişkin gizli olması gereken oylamada 3 AKP milletvekilinin aynı anda açık oy verdiğini görmüş ve duruma müdahale ederek, oturumu yöneten AKP’li Başkan Vekili Ahmet Aydın’a iletmişti.

O anlarda neler yaşandığını anlatan Özkan, “Ben oy vermek için kabine girerken, arkamdan bir el dokundu. ‘Kapatma açık kullan’ dedi. Beni diğer AKP’li arkadaşı ile karıştırdı.” ifadelerini kullandı.

Özkan’ın Sözcü‘de yer alan açıklamaları şöyle:

“Kapatma açık kullan”

“Ben oy vermek için kabine girerken, arkamdan bir el dokundu. ‘Kapatma açık kullan’ dedi. Beni diğer AKP’li arkadaşı ile karıştırdı. ‘Kapatma aç’ diye seslendi. O milletvekilini yakalamamı engellemek için hemen araya girdiler. Kapalı oy kullanmak için kabine giren milletvekiline baskı yapmak demokrasiye, ahlaka aykırıdır. 338 rakamı bu baskının sonucudur. Özgür irade ile oy kullanılabilirse 330’un altında kalır ve ret çıkardı. Türkiye bir adamın iki dudağının arasına sıkışmaz. Herkes vicdanının sesi ile oy kullandığında Türkiye bu karanlığı yener”

‘FETÖ diye korkutuyorlar’

“Çocuklarımız ve kendi ahlakımız için, özgürlüğü, adaleti ve barışı koruyun. Baskı rejimini savunan kazanırsa Türkiye çöl olur ve o çöl ilk seçimde bunları yutar. Birisi milletvekillerini tehdit ediyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan yetkileri elinde toplamak için böyle bir şey yapıyorsa çok büyük hatadır. Felsefenin temel kuralı, yanlış başlayan şey yanlış biter. Bu iş yanlış başladı, yanlış bitecek. Yolda düzelmesi de mümkün değil. Bazı arkadaşların akrabalarını FETÖ’den almışlar, kardeşi içer de ya da kendiyle ilgili kaygısı var. Onlar zaten daha kabine girmeden göstererek oy kullanıyor. İster FETÖ’cü diye, ister milletvekili olamayacaksın diye , üzerine geleceğiz diye korkutun, bundan hayır gelmez.”