TSK ve cihatçı örgütler El Bab'ın dış mahallelerini ele geçirdi

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Türk askerleri ve TSK destekli cihatçı güçlerin El Bab'ın dış mahallelerine girdiği öğrenildi.

TSK ve cihatçı örgütler El Bab'ın dış mahallelerini ele geçirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı verilen cihatçı örgütlerden oluşan güçlerin, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında devam eden çatışmaların sonucunda El Bab’ın dış mahallelerini ele geçirdiği öğrenildi.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un ÖSO kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, Türk askeri ve ÖSO güçleri El Bab’ın IŞİD’den geri alınması için dün 20.00 sularında 2 bin kişi ve ağır silahlarla operasyon başlattı. Üç koldan başlatılan operasyona, Türk savaş uçakları havadan, Türk topçuları ise karadan destek verdi.

Bordo Bereliler’in yanı sıra komandoların da katıldığı operasyonda El Bab’ın girişindeki Akil Dağı ve Gençlik Evi, saatler süren çatışmaların ardından IŞİD’den alındı. Akil Dağı’nın alınmasıyla Türk askerleri ve ÖSO güçleri Eski Halep Yolu üzerinden kentin dış mahallerine girdi.

Çatışmalarda 26 IŞİD militanı öldürülürken, üç ÖSO mensubu hayatını kaybetti, beş ÖSO’lu ise Kilis’teki hastanelere kaldırıldı.

Sultan Murad Tugayları komutanı Ahmed Osman da, El Bab kent merkezi ile aralarında 200 metrenin kaldığını söyledi.