TSK, Afrin'e dönük operasyona hazırlanıyor

TSK'nin Afrin'in Tel Rıfat kasabasına dönük operasyon yapacağı iddia ediliyor.

TSK, Afrin'e dönük operasyona hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, yeni bir operasyon için Halep’in kuzey kırsalına yığınak yapmaya başladığı bildirildi.

Yerel kaynakların iddialarına göre, TSK konvoyu, Afrin yakınlarındaki Tel Rıfat ve çevresindeki köylere başlayacak yeni bir taarruz öncesi Fırat Kalkanı’na bağlı grupları desteklemek amacıyla bölgeye ulaştı.

Hatırlanacağı üzere Fırat Kalkanı operasyonu, bölgede kendisine “Özgür Suriye Ordusu” (ÖSO) adı veren cihatçı çeteler ile birlikte organize edilmişti.

Bilindiği üzere, Suriye’nin Afrin bölgesi PKK’nin Suriye’deki siyasi örgütlenmesi PYD ve onun askeri oluşumu YPG’nin kontrolünde.

Askeri sevkiyat başladı

Türkiye, sınırına 20 kilometre mesafedeki kasabanın alınması için bölgeye askeri sevkiyata başladı. Operasyon için dünden bu yana Tel Rıfat’a 6 kilometre mesafedeki Azez’e obüs topları, tanklar ve zırhlı araçlar sevk edilirken, TSK’ya bağlı komandolar ve Bordo Bereliler de bölgeye gönderildi.

“Çoktan alınması gerekiyordu”

Sputnik’e bilgi veren bir ÖSO komutanı operasyonun Ramazan Bayramı’ndan sonra Türkiye’nin desteğiyle başlayacağını söyledi. Operasyonun hem karadan hem de havadan yürütüleceğini aktaran ÖSO komutanı şöyle devam etti: “Tel Rıfat stratejik bir öneme sahip, çoktan YPG’nin elinden alınması gerekiyordu. Çünkü Tel Rıfat Araplarındır. Tel Rıfat alınırsa Azez üzerindeki tehlike de kalkmış oluyor. Çünkü örgüt zaman zaman buradan Azez’e saldırıyor.”