Trump'tan KDHC'ye yeni tehdit: Ateş ve gazapla karşılaşacaklar!

ABD Başkanı Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) nükleer tehdide devam etmesi durumunda ‘ateş ve gazapla karşılaşacaklarını’ söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, nükleer silahlanmaya devam edeceklerini duyuran KDHC’ye tepki gösterdi. Trump, “Kuzey Kore nükleer tehdidi tırmandırırsa dünyanın görmediği ateş ve dehşeti görecek. KDHC’nin yapacağı en iyi şey ABD’yi bir daha tehdit etmemek olur” şeklinde açıklamada... View Article

Trump'tan KDHC'ye yeni tehdit: Ateş ve gazapla karşılaşacaklar!

ABD Başkanı Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) nükleer tehdide devam etmesi durumunda ‘ateş ve gazapla karşılaşacaklarını’ söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, nükleer silahlanmaya devam edeceklerini duyuran KDHC’ye tepki gösterdi. Trump, “Kuzey Kore nükleer tehdidi tırmandırırsa dünyanın görmediği ateş ve dehşeti görecek. KDHC’nin yapacağı en iyi şey ABD’yi bir daha tehdit etmemek olur” şeklinde açıklamada bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), KDHC’nin son balistik füze testlerine tepki olarak, Pyongyang’a yeni yaptırımlar uygulanması yönünde oybirliği ile karar almıştı.

Piyasalar olumsuz etkilendi

Trump’ın KDHC için kullandığı bu sert ifadeler sonrası 9 gündür rekor kıran, ABD borsa endeksleri sürekli yükselişe ara vererek ilk kez düşüşle kapandı.

“Minyatürleşmiş nükleer savaş başlığı üretti”

Öte yandan Washington Post gazetesi KDHC’nin uzun menzilli kıtalar arası füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiğini yazdı. Gazete haberini Savunma İstihbarat Örgütü’nün geçen ay tamamladığı gizli rapora dayandırdı.

Trump’ın açıklaması BMGK’nın kararından 3 gün sonra geldi.