Trump'ın ölen ABD'li askerin eşine "Başına gelecekleri biliyordu" dediği ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Nijer'de ölen ABD'li askerin eşine, "Başına gelebilecekleri biliyordu" dediği öne sürüldü.

Trump'ın ölen ABD'li askerin eşine

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Nijer’de ölen ABD’li askerin eşine, “Başına gelebilecekleri biliyordu” dediği ortaya çıktı. Kongre üyesi Frederica Wilson, “Bu çok duyarsızca. Bunu söylememeliydi” diye konuştu. Trump ise bu iddianın ‘tamamen uydurma’ olduğunu söyledi.

Trump, 2 hafta önce Nijer’de hayatını kaybeden 4 ABD’li askerden biri olan Çavuş La David Johnson’ın eşini arayarak ‘taziyelerini’ iletti.

Kongre üyesi Frederica Wilson, CNN’e yaptığı açıklamada, Trump telefon ettiği sırada Johnson’ın eşi Myeshia Johnson ile Miami Uluslararası Havalimanı’na yolculuk etmekte olduğunu anlattı. Wilson, Trump’ın Johnson’a, “Sanırım başına neler gelebileceğini biliyordu. Ama bu gerçekleşince, yine de yaralıyor” dediğini iddia etti.

BBC Türkçe‘nin aktardığına göre Johnson’ın annesi Cowanda Jones-Johnson da, Senatör Wilson’ın anlattıklarını doğruladı. Washington Post’a konuşan anne Johnson “Başkan Trump, oğluma, kızıma ve ayrıca bana ve eşime saygısızlık yaptı” dedi.

Bu arada Trump’ın bir de, ölen bir askerin babasına para yardımı önerip daha sonra bu parayı ödemediği iddiaları ortaya çıktı.