Trump'ın başdanışmanı Beyaz Saray'dan ayrıldı

Beyaz Saray'da bir istifa daha yaşandı.

Trump'ın başdanışmanı Beyaz Saray'dan ayrıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın başdanışmanı Steve Bannon’un görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Geçmişte milliyetçi muhafazakar çizgisiyle bilinen Breitbart News’in yönetim kurulu başkanlığını yapan Bannon, Trump’ın seçim kampanyasının mimarı olarak görülüyordu.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee-Sanders yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly ve Bannon’ın görevinden ayrılması konusunda karşılıklı anlaştığını söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Beyaz Saray açıklamasından önce New York Times gazetesi, Trump’ın Bannon’ın görevine son vermeye karar verdiğini, ancak Beyaz Saray yetkililerinin bunun ne zaman ve nasıl gerçekleşmesi üzerine tartıştığını belirtmişti.

 

Geçtiğimiz Salı günü, Trump, basın mensuplarına Bannon hakkında “iyi bir adam” ve “ırkçı değil” diyerek sözlerine şu şekilde devam etmişti: “Bay Bannon’la olanları göreceğiz.”

Bundan önce de 21 Temmuz’da Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer istifa etti, bunu Trump’ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus izledi. Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci de 11 gün çalıştıktan sonra görevden alınmıştı.