Trump’ın Amerikasından manzaralar: Ku Klux Klan üye alım kampanyasına başladı

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan Ku Klux Klan örgütü, ABD'nin Ohio eyaletinde toplu üye alım kampanyası başlattı.

Trump’ın Amerikasından manzaralar: Ku Klux Klan üye alım kampanyasına başladı

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ve ABD tarihinde siyahlara yönelik bir çok kanlı eylemin düzenleyicisi olarak bilinen Ku Klux Klan örgütü, ABD’nin Ohio eyaletinde toplu üye alım kampanyası başlattı. Ku Klux Klan’ın komutanı olduğunu söyleyen kişi, “ABD’deki en büyük örgütlenmesinin hali hazırda Ohio’da olduğunu” belirtti.

Kendilerini ‘Sadık Beyaz Şovalyeler’ olarak adlandıran ırkçı örgütün sözde komutanı, “İşler kötü gitmeye başladığında, intikam zamanı gelmiş demektir. Aktif hale gelmemizin zamanı geldi” şeklinde konuştu.

Trump’ın seçimini kutlamışlardı

Ku Klux Klan (KKK), Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden de son derece heyecanlanmıştı. “Bu seçim zaferi, ırkımız kurtulduğunda gelecek nesiller tarafından bilinecek. Bu tarihi görecekler: 20 Ocak 2017. Bu tarihin insanlarımızı kurtaran ve çocuklarımızın geleceğini garanti altına alan devrimin başlangıcı olduğunu bilecekler.” şeklinde konuşmuştu.

2015 yılında açıklanan resmi rakamlara göre 5 bin 850 nefret suçu işleyen örgütün, Trump’ın ABD Başkanı seçilişinden bu yana eylemlerini arttırarak 1000’in üzerinde suç işlediği kaydediliyor.