Trump’a tepkiler büyüyor: Şimdi de Dışişleri Bakanlığı'ndaki tüm üst düzey yetkililer istifa etti

ABD’nin en son seçilen Başkanı Donald Trump göreve başlamasından itibaren ABD’de büyük protestolar gerçekleşiyor. ABD halkı, ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle bilinen Donald Trump’ın Başkanlık görevini devralmasından bu yana sokaklarda. Trump’ın Başkan olmasından sonra bir tepki de bugün, devlet kademesinden geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yönetim seviyesinde bulunan bütün çalışanlar, Trump’a tepki maksadıyla toplu bir şekilde istifa... View Article

Trump’a tepkiler büyüyor: Şimdi de Dışişleri Bakanlığı'ndaki tüm üst düzey yetkililer istifa etti

ABD’nin en son seçilen Başkanı Donald Trump göreve başlamasından itibaren ABD’de büyük protestolar gerçekleşiyor.

ABD halkı, ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle bilinen Donald Trump’ın Başkanlık görevini devralmasından bu yana sokaklarda. Trump’ın Başkan olmasından sonra bir tepki de bugün, devlet kademesinden geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yönetim seviyesinde bulunan bütün çalışanlar, Trump’a tepki maksadıyla toplu bir şekilde istifa ettiler.

Washington Post’un haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan üst düzey yetkililer, Donald Trump iktidarının altında çalışmak istemediklerini belirterek istifa ettiler.

Yetkililerden yapılan açıklamada ise bazı yetkililerin ay sonunda emekli olacağı, diğer yetkililerin ise bakanlık içerisinde farklı bir göreve getirileceği aktarıldı.