Trump yönetimi vize yasağını yeniden istedi

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın vize yasağının yeniden uygulamaya konmasını talep etti.

Trump yönetimi vize yasağını yeniden istedi

ABD Adalet Bakanlığı, mahkemeye başvurarak Trump’ın vize yasağının yeniden uygulamaya konmasını talep etti.

Mahkemeye sunduğu bilgi notunda bakanlık, söz konusu vize yasağı kararının “Başkanın yasal otoritesinin uygulanması” olduğunu ve bu sebeple kararnamenin yeniden uygulanması gerektiğini savundu.

Kararname ile 90 gün vize yasağı getirilen ülkelerin “terör riski taşıdıkları” gerekçesiyle listede olduğunu belirten bilgi notunda, yasağın bir din ile doğrudan ilişkilendirilerek sunulmasının doğru olmadığı vurgusuna yer verildi. Bilgi notunda ayrıca, Seattle’da yasağın ülke çapında uygulanmasını durdurma kararı veren federal hakimin “ülke genelini kapsayan bir karar vermesinin” sakıncalarına değinildi.

San Francisco’daki Temyiz Mahkemesinin bugün alacağı karar merakla beklenirken, olumsuz karar çıkması halinde Trump yönetiminin yeni hukuki adımları atmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Önceki gün San Francisco’daki Temyiz Mahkemesi 9. Dairesi, Washington eyaleti Seattle kentinin federal yargıcı James Robart tarafından verilen ve vize yasağını askıya alan karara ilişkin Adalet Bakanlığının temyiz başvurusunu reddetmişti.