Trump, Twitter'dan ırkçıların videosunu paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump, 43.5 milyon takipçili Twitter hesabından ırkçı Önce Britanya grubunun liderinin Müslüman karşıtı videolarını paylaştı.

Trump, Twitter'dan ırkçıların videosunu paylaştı

Irkçı eylemleri ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen ABD Başkanı Donald Trump, 43.5 milyon takipçili Twitter hesabından aşırı sağcı Britan First(Önce Britanya) grubunun başkan yardımcısı Jayda Fransen’ın Müslüman karşıtı videolarını paylaştı.

İngiltere merkezli The Guardian, Trump’ın paylaştığı 3 videonun doğrulanmamış Müslüman aleyhtarı görüntüler olduğunu vurguladı.

Görüntülerden biri Müslüman olduğu öne sürülen bir grubu bir erkeği çatıdan aşağı atarken gösteriyor. Bir başka videoda ise Müslüman olduğu belirtilen bir kişi, İsa Peygamber’in annesi Meryem’in heykelini yıkıyor. Üçüncü video ise bir göçmenin değnekli Hollandalı bir çocuğa saldırısı üzerine.

Trump videoları herhangi bir yorum yapmadan paylaştıktan sonra CNN’le son günlerde sürdürdüğü polemiğine döndü. ABD Başkanı, CNN’i bir kez daha “yalan haber” yapmakla suçladı.

Trump’ın videolarını paylaştığı ırkçı hareketin lideri Fransen, kasım ayı başında başörtüsü takan bir kadını sözlü tacizden suçlu bulunmuştu.

Fransen, Trump’un tweet’ini yeniden paylaşmasını sevinçle karşılayarak büyük harflerle şunları yazdı: “ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Janda Fransen’ın Twitter videolarından üçünü yeniden paylaştı. Bu videolar Donald Trump’la birlikte yaklaşık 44 milyon kişiye ulaştı. Tanrı seni korusun Trump! Tanrı Amerika’yı korusun!”