Trump: "Nükleer imkanları kullanırız"

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne karşı “nükleer silah kullanmaya hazırız” diyerek salgırgan niyetlerini ortaya koydu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Trump, ABD’nin topraklarını ve müttefiklerini tüm diplomatik önlemlerle geleneksel ve nükleer imkanları kullanarak koruma yükümlülüğünü teyit etti” denildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov ise, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin gerçek... View Article

Trump:

ABD Başkanı Donald Trump, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne karşı “nükleer silah kullanmaya hazırız” diyerek salgırgan niyetlerini ortaya koydu. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Trump, ABD’nin topraklarını ve müttefiklerini tüm diplomatik önlemlerle geleneksel ve nükleer imkanları kullanarak koruma yükümlülüğünü teyit etti” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Ryabkov ise, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin gerçek bir nükleer tehdit olmadığını belirtti.

Moskova’nın Güney Kore’nin devreye soktuğu yeni ABD füze savunma sistemine de karşılık vereceğini belirten Ryabkov, “Daha güçlü ve zeki olanlar, kendini kontrol etmeli. Herhangi bir savruk hamle, patlamaya neden olabilir” dedi.