Trump ırkçı şerifi affetti!

ABD Başkanı Donald Trump'tan şaşırtmayan af kararı.

Trump ırkçı şerifi affetti!

ABD, son zamanlarda ırkçı saldırılara sahne olurken Başkan Trump skandal bir karar imza attı.

ABD Başkanı, Arizona eyaletinde göçmenlere karşı uyguladığı hak ihlalleri ve şiddetten dolayı hapis cezasına çarptırılan eski Şerif Joe Arpaio’yu affettiğini bildirdi.

Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “85 yaşındaki Amerikalı vatansever Joe Arpaio’yu tamamen affettiğimi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. O Arizona’yı güvenli tuttu.” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray’dan da konuya ilişkin yazılı bir açıklamada, “Arpaio yıllarca bu ülkeye saygı duyulacak bir şekilde hizmet etti. Başkanlık affını hak edecek bir kişidir.” değerlendirmelerine yer verildi.

Arpaio, seçim yarışı sürecinde Trump’ın kampanyasını desteklemişti. Temmuz ayı sonunda, 2011 yılında çıkan ve polis memurlarının Latin Amerika kökenlileri başka hiçbir neden olmadan sırf yasal olmayabilirler nedenini öne sürerek çevirmelerini yasaklayan karara uymadığı için hakkındaki tutuklama kararı onaylanmıştı. Arpaio karara uymadığını kabul etmiş ancak bunun hiçbir suç unsuru barındırmadığını öne sürmüştü. Hakkındaki kararın Obama yönetimi tarafından yeniden seçilmesini engellemek için atılmış siyasi bir adım olduğunu belirtmişti.

Arpaio’nun cezasının belirleneceği duruşmanın 5 Ekim’de yapılması ve Arpaio’nun en fazla 6 ay hapis cezası alması bekleniyordu. Arpaio, şerifken, özellikle kendi bölgesindeki hapishanede hayata geçirdiği uygulamalarla ülke çapında geniş yer bulmuştu. Mahkumların prangalarla birbirine bağlanması uygulamasını yeniden başlatan Arpaio’nın diğer uygulamaları arasında mahkumları aşırı sıcak havalara rağmen dışarıda çadırlarda yatırması ve kahve içmelerini, yemeklerine tuz ve biber katmalarını engellemesi de var.