Trump da damadını göreve getiriyor

ABD'de neoliberal politikaların sürdürücüsü olma hedefiyle yeni bir birim kuruluyor.

Trump da damadını göreve getiriyor

Neoliberal ideolojinin en temel politikalarından birisi olan regülasyonların kaldırılması, devlet fonksiyonlarının özelleştirilmesi ve bu fonksiyonların sermaye sınıfına peşkeş çekilmesi anlamına gelen “girişimciliğin” teşvik edilmesi amacıyla, Beyaz Saray’a bağlı yeni bir birim kurulması bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, kurulacak olan bu yeni birimin başına ise damadını getirmeyi planlıyor. Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile evli olan Jared Kushner, hali hazırda Donald Trump’ın danışmanların da birisi.

“ABD federal bürokrasisini tasfiye etmek” amacıyla kurulması planlanan bu birimin içinde aynı zamanda Apple CEO’su Tim Cook ve Microsoft kurucusu Bill Gates’in de yer alacağı Amerikan basını tarafından belirtiliyor.

The Washington Post’a demeç veren ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, “Devlet, müthiş bir Amerikan şirketi gibi yönetilmeli. Müşterilerimiz için –ki bu durumda vatandaşlar oluyor – başarı ve verimlilik sağlayacağımızı umuyoruz” şeklinde konuştu.

Kurulması beklenen birimin özellikle teknoloji, veri altyapısı, özelleştirmeler ve işçi sınıfının daha fazla ve daha “verimli” bir şekilde sömürülmesini amaçlayan eğitime odaklanması bekleniyor.