Trump binlerce Güney Koreli tarafından protesto edildi

Asya ziyaretilerinin ikinci durağı Güney Kore'ye gelen ABD Başkanı Donald Trump, Güney Korelilerin yoğun protestosu ile karşılandı.

Trump binlerce Güney Koreli tarafından protesto edildi

Asya ziyaretilerinin ikinci durağı Güney Kore’ye gelen ABD Başkanı Donald Trump, Güney Korelilerin yoğun protestosu ile karşılandı.

Binlerce Güney Koreli devlet başkanı Moon Jae-in’in konutunun dışında ve meclis binası önünde Trump’ın ziyaretini protesto etmek amacıyla gösteri yaptı. Gösterilerde ‘Trump’a ve Savaşa Hayır’, ‘Trump yoksa THAAD da yok’ pankartları taşındı ve barış vurgusu öne çıktı.

Bunun yanında Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile birlikte yaptığı basın toplantısında Trump, “Kuzey Kore küresel bir eylem gerektiren küresel bir tehdittir” dedi. Trump “Kuzey Kore’nin tüm inşa ettiklerimizi tehdit etmesine izin veremeyiz. Tanrıdan dileğim ABD’nin tam askeri kapasitesini kullanmak zorunda kalmamamız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, Trump ile KDHC konusu üzerine “içten” bir görüşme yaptıklarını ve bölgedeki askeri güçleri artırmak konusunda anlaştıklarını belirten Moon da, ABD ve Güney Kore’nin KDHC’ye karşı güçlü duruşunu koruması gerektiğini vurguladı.