TRT'den evlere şenlik 'altyazı' yanıtı: Kıçında gümüş kaşıkla doğmuş, şizofren manyak, haysiyetsiz...

TRT ekranlarından kaydedilen görüntüler üzerine başlayan bir tartışma, kurumun geldiği noktayı gözler önüne serdi.

TRT'den evlere şenlik 'altyazı' yanıtı: Kıçında gümüş kaşıkla doğmuş, şizofren manyak, haysiyetsiz...

AKP içerisindeki ‘FETÖ’ suçlamaları ve ‘Erdoğan’a yandaşlık’ için kavgalar giderek daha da alevlenirken TRT ekranlarında kaydedilen görüntüler üzerinden başlayan bir tartışma, tepeden tırnağa AKP kadrolarıyla doldurulan kamu kurumlarından biri olarak TRT’nin geldiği durumu gözler önüne serdi.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, TRT’nin alt yazıları üzerinden başlayan ve AKP’ye yakın kimi isimlerin ‘FETÖ’ suçlamasında bulunduğu tartışmaya ilişkin sert ve seviyesiz bir dille açıklama yaptı.

Sosyal medyada ‘FETÖ hafiyeliği’ konusunda öne çıkan isimlerden Ömer Turan, TRT’deki alt yazılara dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “hakaret” ettiğini öne sürüyordu. Ömer Turan, TRT ve Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a da seslenerek ve ilgilileri görevden almasını talep etmişti.

TRT’den cevap: Kıçında gümüş kaşıkla doğmuş, hasiyetsizler, gerizekalılar…

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, bu eleştirilere diğer kanallardan altyazı örnekleri vererek seviyesiz bir dille yanıt verdi. Yaşar Taşkın Koç, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “1- Kıçında gümüş kaşıkla doğmuş; hayatı boyunca bir gün çalışmamış haysiyetsiz 2- palyaçoluğunu paraya çeviren adi 3- Şizofren manyak ABV”

Koç, açıklamalarına şöyle devam etti: “Televizyonculuğun en basit işlemlerinden bir anlık fotoğraf karesiyle algı yaratmaya çalışan haysiyetsizler. Dedikodu spekülasyon iftira ile dümen çeviren ucuz adamlar. Bu döndürmeye çalıştığınız dolabın yeter ki kötü niyet besleyin, yapılamayacağı televizyon yok. Gerizekalılar.”