TRT spikeri 'Ermeni' vurgusu üzerine özür diledi

TRT spikeri Alper Bakırcıgil, Lyon - Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili yorumuna tepkilerden sonra özür diledi.

TRT spikeri 'Ermeni' vurgusu üzerine özür diledi

TRT spikeri Alper Bakırcıgil, dün akşamki Lyon – Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili ‘Ermeni diyasporası’nı işaret etmesi üzerine gelen tepkilerden sonra özür diledi.

Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala iki takımın taraftarları arasındaki arbedenin ardından Lyon taraftarları sahaya inmişti. UEFA, güvenlik önlemlerinin artırılmasının ardından maçın oynanmasına karar vermişti.

TRTSpor canlı yayınında Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Gültiken’le birlikte statta yaşananları anlatan Bakırcıgil ise olaylarla ilgili ‘Ermeni diasporası’nı suçladı. TRT spikeri, “Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge olduğu, dolayısıyla Türk taraftarlara karşı provokasyonların olabileceği çok açık bir şekilde dile getiriliyordu” ifadelerini kullandı.

Özür diledi

Ali Gültiken’in, “Ermeni vatandaşlarımızın tamamını bu işin içine sokmayalım. Ermeni cemaati Beşiktaş’ı çok seven bir topluluktur. Beşiktaş’a gönül vermiş binlerce insan tanıyorum. Taraftarların içinde olayı terörize etmek isteyen yapılar olabilir” ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada bu yorumu nedeniyle özür dileyen Bakırcıgil, ‘yanlış anlaşıldığını’ ileri sürdü.