"Toplantı yapılmasına izin vermeyen demokrasi olabilir mi?": Cebeci'de 8 Mart etkinliğine polis saldırısı

Ankara Üniversitesi'nde polis, öğrencilerin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açtığı standa müdahale etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde polis, öğrencilerin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açtığı standa müdahale etti.

Ankara Üniversitesi’nde uzun süredir devam eden polis saldırılarının bugünkü ayağında 8 Mart etkinlikleri vardı. Polisin aralıksız saldırdığı yerleşkelerin başında gelen Cebeci’de öğrencilerin açtığı 8 Mart standı, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle kaldırıldı. Müdahale sırasında yaklaşık 10 öğrencinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Üniversite öğrencilerinin yaşanan ‘alkışlarla’ protesto ettiği polis saldırısı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz günlerde söylediği ve çokça alay konusu olan sözlerini akıllara getirdi.

Bozdağ, Almanya’da yapacağı konuşmanın belediye ve yerel mahkemenin kararı ile iptal edilmesi üzerine “bunun adı demokrasi değil” diye tepki göstermiş, “İfade hürriyeti bu kapsamda önemli bir hak. Bunun adına demokrasi diyorsunuz. Bu net bir şekilde demokrasi ve ifade özgürlüğüyle ifade edilebilir değil. Bir toplumun toplantı yapmasına izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi?” ifadelerini kullanmıştı.