Tolga Tanış görevden alındı, Cem Küçük Aydın Doğan'ı tebrik etti

Doğan Grubu'nun en önde gelen yayını Hürriyet'in Washington Temsilcisi Tolga Tanış, görevinden alındı

Tolga Tanış görevden alındı, Cem Küçük Aydın Doğan'ı tebrik etti

Doğan Grubu’nun en öne çıkan yayın organı Hürriyet’in Washington Temsilcisi Tolga Tanış, görevinden alındı. Tanış, AKP ve IŞİD arasındaki ilişkilere dair yaptığı haberiyle AKP medyasının hedefine oturmuştu.

Hürriyet’te 7 yıldır Washington Temsilciliği yapan Tanış’ın yerine bundan sonra Cansu Çamlıbel’in görevi sürdüreceği belirtildi. Ancak edinilen bilgiye göre, Tanış, İstanbul’a dönüş yaparak yine Doğan Medya Grubu’nda çalışmaya devam edecek.

“IŞİD’e potasyum nitrat satışı”nı yazmıştı

Tolga Tanış, geçtiğimiz aralık ayındaki bir yazısında, patlayıcı yapımında kullanılan potasyum nitratların Türkiye’den IŞİD’e satıldığını aktarmıştı. Bu yazısını ardından Tanış, AKP medyasının önde gelen tetikçileri tarafından hedef gösterilmişti.

Cem Küçük’ten Doğan’a tebrik, Çamlıbel’e tehdit

AKP medyasının en önde gelen tetikçilerinden Cem Küçük ise Tolga Tanış’ın görevine son verilmesinin ardından Aydın Doğan’ı ‘tebrik’ etti. “Bravo Aydın Bey” diyen Küçük, Tanış’ın yerine getirilen Çamlıbel’i de tehdit ederek haberlerinde dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Küçük sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Aydın Doğan,Tolga Tanış’ı görevden aldı ve Washington temsilciliğine Cansu Çamlıbel’i getirdi. Kendisini tebrik ederim. Ben eğriye eğri doğruya doğru derim.Karanlık ilişkilere giren Tolga Tanış’ın görevinden alınması isabetli karardır. Bravo Aydın Bey. Cansu Çamlıbel’i çoğu zaman röportajları sebebiyle yayınlarımda takdir ettim. Yeni görevinde başarılar dilerim. Fakat Cansu Çamlıbel unutmamalı ki, Tolga gibi Türkiye-Karşıtı angajmanlara girerse aynı akıbet kendisi için de olur”