TOBB Başkanı milletvekillerinin maaşını az buldu: Bir de Ankara'da yaşadıklarını görseniz...

Patronlar örgütü TOBB'un Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekillerinin maaşlarının az olduğunu öne sürüp "Gelip bir de Ankara'da onların yaşantılarını görün" dedi.

TOBB Başkanı milletvekillerinin maaşını az buldu: Bir de Ankara'da yaşadıklarını görseniz...

Patronlar örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vali ve milletvekillerinin aldığı maaşın az olduğunu öne sürerek, “Millet çok zanneder ama gelip bir de Ankara’da onların yaşantılarını görün” ifadelerini kullandı.

Zonguldak’ta yüksek düzeyde vergi ödeyen patronlara yönelik düzenlenen ödül töreninin ardından Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilen “Zonguldak Ekonomi Zirvesi” konulu programa katılan Rıfat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada vekil maaşlarının azlığından yakındı.

TOBB Başkanı’nın hayret veren sözleri şöyle:

“Millet olarak biz bunu yağcılık filan zannediyoruz. Tam tersine. Doğru yapılan işi takdir edeceksin. Bu işi yapanlar para pul için yapmazlar. Ne valiye verdiğimiz maaş, maaş. Ne milletvekiline verdiğimiz maaş, maaş açık söyleyeyim. Millet çok zanneder ama gelip bir de Ankara’da onların yaşantılarını görün. Buradan gelen herkese yemek ısmarlayacak, çay ısmarlayacak, otobüs parası verecek. Hastane işi olur hastaneye gönderirler. Zannedersiniz ki çok maaş alırlar. Oda başkanlarının da aynı şey. Belediye başkanlarımız da böyle. O zaman bunlara doğru işler yaptıkları zaman alkış yaparsanız, takdir ederseniz sizlere müthiş hizmet ederler.

2015 yılından 2017 yılına kadar 2 bin 200 liraya yakın bir zam daha alan milletvekillerinin 2017 yılında son zamlar ile birlikte 17 bin 200 liraya yakın maaş ücreti aldıkları biliniyor.