TKH'den Şişecam işçilerine destek: Şişecam işçisinin örgütlülüğü 'cam gibi' kolayca kırılmaz!

Türkiye Komünist Hareketi(TKH) Şişecam'da işten çıkarılan cam işçileriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

TKH'den Şişecam işçilerine destek: Şişecam işçisinin örgütlülüğü 'cam gibi' kolayca kırılmaz!

Türkiye Komünist Hareketi(TKH) Şişecam’da işten çıkarılan cam işçileriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Şişecam işçisinin işten çıkartılması iş gücü fazlası değil, Şişecam patronunun işçilerin örgütlü gücünü kırmak istemesidir. Uzun yıllardır sendika üzerinden işçileri kontrol etmeyi amaçlayan patron, son yıllarda işçilerin sınıf sendikacılığına yönelmesi üzerine her fırsatta işçilerin örgütlü gücünü kırmaya çalışıyor.”  denilen açıklamada Şişecam işçilerinin haklı davasına destek açıklamasında bulunuldu.

Şişecam işçisinin örgütlülüğü “cam gibi” kolayca kırılmaz!” başlığıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

Her yıl milyarlarca lira kâr elde eden, kendi sektöründe tekel konumunda yer alan Şişecam’da yüzlerce işçi “iş gücü fazlalılığı” bahanesiyle kapı dışarı edilmeye çalışılıyor. İlk etapta 90 işçi işten çıkartılırken, işçiler tarafından bu sayının artması bekleniyor.

Patronun gerçek niyeti ise ayrıntılarda ortaya çıktı. Şişecam patronuna göre işten çıkartılan işçiler “verimsiz”, “emekliliğe yakın” işçilerden oluşuyor. Halbuki Şişecam patronu işletmelere her ay yeni işçi almayı sürdürürken, işten çıkartmak istediği işçilerin çoğunluğu da işletme tarafından “başarılı” olarak takdir edilmiş işçilerden oluşuyor.
Şişecam işçisinin işten çıkartılması iş gücü fazlası değil, Şişecam patronunun işçilerin örgütlü gücünü kırmak istemesidir. Uzun yıllardır sendika üzerinden işçileri kontrol etmeyi amaçlayan patron, son yıllarda işçilerin sınıf sendikacılığına yönelmesi üzerine her fırsatta işçilerin örgütlü gücünü kırmaya çalışıyor.

Şişecam işçisinin grev hakkını yasaklatan, “muhalif” görülen işçilerin çoğunlukta olduğu işletmeleri kapatan patron şimdi de sınıf sendikacılığına bağlı işçilerin bir kısmını işten atıyor.

Bu durum kabul edilemez!

Cam işçisini işinden etmeye çalışan patron bir gerçeği aklından çıkartmamalı: Cam işçisinin işine göz diken kaybeder!
Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, cam işçisinin haklı davasına dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar destek veriyor. Cam işçisinin bugün Lüleburgaz’da gerçekleştireceği eylemi tüm gücüyle destekleyeceğimizi ilan ediyoruz.

Şişecam’da kırılmak istenilen örgütlülük tüm işçileri ilgilendirmektedir. Partimiz bu nedenle başta “sınıf sendikacılığını” savunan sendikalar olmak üzere, tüm işçi sınıfını Şişecam işçisinin haklı davasını desteklemeye davet eder.

Şişecam patronu bilmeli ki; Şişecam işçisinin örgütlülüğü “cam gibi” kolayca kırılmaz!

Görüntünün olası içeriği: yazı