TKH'den Reina katliamı açıklaması: AKP iktidarı, cihatçı çetelerin arkasında durarak ateşi ülkemize taşımıştır

Türkiye Komünist Hareketi Reina katliamı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

TKH'den Reina katliamı açıklaması: AKP iktidarı, cihatçı çetelerin arkasında durarak ateşi ülkemize taşımıştır

Türkiye Komünist Hareketi dün gece İstanbul Ortaköy’de yaşanan katliam ile ilgili bir açıklama yayınladı.

“AKP’nin gerici düzeninin ve işbirlikçi politikalarının bedelinin ülkemiz ağır biçimde ödemektedir” başlığıyla yayınlanan açıklamada, gericilerin yılbaşı karşıtı duruşları ile bu yapılan katliam arasında bir fark olmadığı vurgulandı.

Türkiye’de AKP iktidarının ılımlı İslam adı altında cihatçı örgütler ve emperyalizm olan ilişkisinin, ülkemizi bu noktaya sürüklediğinin ifade edildiği açıklamada, “Bu katliamların önü, emperyalizm ve sermayenin AKP eliyle yaratmış olduğu bu işbirlikçi gerici düzenle hesaplaşıldığı ölçüde kesilecektir.” denildi.

Açıklamanın bütünü şu şekilde:

“AKP’nin gerici düzeninin ve işbirlikçi politikalarının bedelini ülkemiz ağır biçimde ödemektedir…

Katliamlarla geçen 2016 yılından sonra yeni yıla alçakça bir katliam haberi ile daha girilmiştir. İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesinde yaşanan silahlı saldırı sonrası 39 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği ve 65 yurttaşımızın yaralandığı yeni bir katliam daha yaşanmıştır.

Bu katliamlara alışmayacağız. Barbarca, alçakça ve haince düzenlenen bu saldırıyı lanetliyoruz, yaşamını yitiren yurttaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Bu saldırı da öncekiler gibi göz göre göre gelmiştir. Bu saldırının zemini AKP iktidarının Suriye politikasının ve gericiliğin karanlık zihniyetinin taşlarıyla döşenmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “yılbaşı kutlamalarını karşısına alan hutbeleri” yayınlanırsa, yılbaşı kutlamalarına hayır diyen gerici kampanyalar düzenlenirse, tarikat ve cemaatlerin halkın yılbaşı kutlamalarına karşı gerici siyasi gösteriler düzenlemesine izin verilirse, gericiliğin bir başka kanadının katliamlarına kapı aralanmış olur.

Bugün bir yılbaşı gecesinde toplu katliam yapan gerici zihniyet ile yılbaşı kutlamalarını karşısına alan gerici zihniyet arasında fark bulunmamaktadır.

Bu katliamın aynı zamanda AKP iktidarının Suriye politikasıyla doğrudan ilgisi bulunmaktadır. Yıllardır cihatçı gerici çeteler Türkiye üzerinden Suriye’ye sokulmuş, silahlandırılmış, ülkemize geçişlerine izin verilmiştir. AKP iktidarının yanlış Suriye politikası, bugün ülkemize katliamlar olarak dönmüştür.

Ilımlı İslam ile Türkiye rol model yapılmaya çalışılmıştı. Irak ve Suriye’de radikal cihatçı çeteler devreye sokulmuş Suriye ve Irak’ın parçalanması hedeflenmişti. Emperyalizm ve işbirlikçileri eliyle ‘ılımlı-radikal İslamcılığın kullanıldığı planın’ bedellerini en ağır şekilde ödeyen Irak ve Suriye halkı gibi Türkiye halkı da ağır bedeller ödemeye devam etmektedir.

Saldırı olabileceği yönündeki istihbarata rağmen cihatçı hücrelerin ülkemizdeki varlıklarını koruyabilmesi ise AKP yönetiminin zaafiyetini bir kez daha açık olarak göstermiştir.

AKP iktidarı ülkemizi yönetememektedir. AKP iktidarı gericiliğin tohumlarının daha fazla ekilmesine neden olmuştur. AKP iktidarı, cihatçı çetelerin arkasında durarak ateşi ülkemize de taşımıştır. Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’da rol kapmak adına kapıları cihatçılara açan AKP’nin işbirlikçiliğinin bedelini ülkemiz ağır biçimde ödemektedir.

Bu katliamların önü, emperyalizm ve sermayenin AKP eliyle yaratmış olduğu bu işbirlikçi gerici düzenle hesaplaşıldığı ölçüde kesilecektir.

Halkımızı gericiliğe, yobaz katillere ve bunların iplerini ellerin de tutanlara karşı örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.”