TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer: Türkiye'nin dört bir yanındaki 1 Mayıs'lar bu ülkenin boyun eğmediğini gösterdi

Türkiye Komünist Hareketi MK üyesi Kurtuluş Kılçer İstanbul 1 Mayısı'ndan sonra açıklama yaptı.

TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer: Türkiye'nin dört bir yanındaki 1 Mayıs'lar bu ülkenin boyun eğmediğini gösterdi

Dün tüm Türkiye’de yapılan 1 Mayıs kutlamalarında emekçiler sokaklara çıkarken, şaibeli referanduma dönük tepkiler de sokağa yansımaya devam etti.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) de dün İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Mersin ve Gaziantep’te 1 Mayıs kutlamalarına katıldı. İstanbul’daki kutlamaların sonrasında parti üye ve dostlarına dönük, TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer bir konuşma yaptı.

Kılçer’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“Dostlar, TKH üyesi yoldaşlar, öncelikle kızıl bayrağı 1 Mayıs alanında dalgalandırdığınız için hepinizin eline sağlık. Türkiye boyun eğmiyor. Her türlü baskıya, hukuksuzluğa, her türlü adaletsizliğe, çürümüşlüğe, gericiliğe; OHAL’ine, NATO’suna, Avrupa Birliği’ne kadar var olan bütün bu olumsuzluklara rağmen, ülkemiz, bu ülkenin emekçileri, bu ülkenin emekçi halkı boyun eğmiyor, eğmeyecek. Bundan emin olunuz. 

Referandumda hırsızlık, hile, baskı ve her türlü olanak ellerindeydi, on beş yıldır iktidardaydılar ancak bu kadar yapabildiler. Bu ülkenin onurlu halkı ve ilerici birikimi, ülkemizin üzerindeki bu kara bulutları mutlaka ama mutlaka dağıtacak. Sakın ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Bugün OHAL koşullarında, her türlü baskının olduğunun bir iklimde, AKP’nin referandumda hileyle ‘Evet’ çıkarttığı bir ortamda Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan 1 Mayıs’lar ülkenin boyun eğmediğini fazlasıyla gösteriyor.

Geçen yılki 1 Mayıs’a bakın, bu yılki 1 Mayıs’a bakın. Çok fark var ve hava dönecek, dönüyor. Bu ülkenin karanlık gidişinin son günlerini yaşayacağız. Şimdi şunu bilelim. Bir dönemi kapadılar, 1923 Cumhuriyeti’ni bitirdiler, bir dönem kapandı. Kendi cumhuriyetlerini kurdular. Gerici, baskıcı, adaletsiz, hukuksuz, sermaye yanlısı, emek düşmanı bir rejim, bir düzen kurdular.

Şimdi bu ülkenin komünistleri yeni bir mücadele dönemini başlatmalıdır, yeni bir mücadele bayrağı açmalıdır, yükseltmelidir. Yeni bir cumhuriyet şiarıdır bu. Yeni bir cumhuriyet için yola çıkıyoruz. Bu 1 Mayıs bizim başlangıcımız olsun. Türkiye Komünist Hareketi yeni bir cumhuriyet mücadelesinin başlangıcını yaparken, bir şeyin daha başlangıcını yapıyor. Türkiye’de güçlü, toplumsal, işçi sınıfının öncü partisini ülkenin gerçek komünist partisini kurmak için de başlangıç yapıyor. Bunun için de var mıyız yoldaşlar? Türkiye Komünist Partisi’nin bayrağı ellerinizdedir. 1920’de kurulan Türkiye Komünist Partisi’nin bayrağı bugün Türkiye Komünist Hareketi’nin ellerinde yükseltilmektedir. TKH bayrağını daha çok yükselteceğiz ve bu ülkenin büyük, güçlü komünist partisini kuracağız. Bir kez daha dostlar, yoldaşlar inancınız için, kararlılığınız için, disiplininiz için, emeğiniz için çok teşekkür ederiz. Yolumuz açık, yolumuz uzun…”