TKH Küçükçekmece'de: Parti burada çok daha zor işlerin üstesinden gelecek olgunluğa erişmiştir

Türkiye Komünist Hareketi Küçükçekmece İlçe Örgütü binası açıldı.

TKH Küçükçekmece'de: Parti burada çok daha zor işlerin üstesinden gelecek olgunluğa erişmiştir

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Küçükçekmece İlçe Örgütü binası, Nâzım Hikmet’in ölüm yıl dönümünde açıldı.

Açılış başlığı “Sosyalizm mücadelesini büyüterek Nâzım’ı anıyoruz” şeklinde olan etkinlik, devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte ilk konuşmayı TKH Küçükçekmece ilçe sorumlusu Özgücan Öksüz yaptı. Öksüz konuşmasında kısaca, 2 yılda zorlu bir yoldan geçildiğini, sosyalizm mücadelesinin düzen içi arayışlara bırakılamayacağını, ideolojik mücadelenin toplumsal mücadelede karşılıklarını olmasının zorunluluğu olduğunu söyledi.

Öksüz konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Nâzım anmalarının sonunda mücadeleyi büyütme sözü verilir, biz ilçe binamızı açarak, mücadeleyi büyüterek Nâzımı anıyoruz. Gecesini gündüzüne katarak bu mücadeleyi büyüten tüm dostlarımıza ve yoldaşlarımıza teşekkürler.”

“Marksizm Leninizmi Nâzım’ın şiirlerinden öğrendik”

Etkinlikte bulunan ve konuşma yapan tarihsel TKP üyesi Avni Sevinç konuşmasında, salonda bulunan toplamın ağırlığın genç olmasından mutluluk duyduğunu belirttikten sonra, Marksizm Leninizmi Nâzım’ın şiirlerinden öğrendiğini söyledi. “Nâzım’ı anlatacak çok yol var” diyen Sevinç, “Hiçbir yoldaş şunu noktayı kaçırmasın bu parti Nâzım’ın partisidir” dedi.

Etkinliğe katılan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Küçükçekmece’deki yoldaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tekerek’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Küçükçekmece’de TKH çok daha zor işlerin üstesinden gelecek olgunluğa erişmiştir

“Komünistler eşit, özgür, sınıfsız bir toplum isterler. Bunun tam tersi olan şeyler, bu ilçenin açılmasının değerini bir kez daha anlamamızı sağlamalıdır. Biliyoruz ki, bu ilçenin her odasında gündem konuları konuşulup kararlar alınacak ve hayata geçirilecek. Biliyoruz ki, Küçükçekmece’de işten atılmış hakkını arayanlar, biz nereye gidelim diye düşündüklerinde bu Parti onları Küçükçekmece’de karşılayacak. O buluşmaların sonucunda o işçiler yalnız olmadıklarını ve buraya geldiklerinde daha güçlü olduklarını fark edecekler. Bu ilçede çok iyi eğitimler verilecek. Küçükçekmece’de TKH çok daha zor işlerin üstesinden gelecek olgunluğa erişmiştir. İş o ki, şimdi görev burada kalmayıp daha ileriye götürmektir. İşçi lokallerinin açıldığı, İKD bürolarının açıldığı Küçükçekmece.”

“Recep Tayyip Erdoğan, sanat alanında eğitim alanında bir türlü başarı kazanamadıklarını belirtmiş. Bu alanda asla başarılı olamayacaklar, çünkü bu alanda başarıdan bahsedeceklerse gerçekleri yazmak zorundalar. Yalan yazarsanız, çarpıtırsanız o bir günlük bir eser olur. Onların tek katıldığı oturumda uyuyan Uğur Işılak’ları var, hiç kimsenin ne konuştuğunu anlamadığı Necati Şaşmaz’ları var, insanların yoksulluğunu kullanarak 70 yaşındaki adamla 25 yaşındaki kadını evlendirmeye çalışan televizyon programları var… Oysa ki bizim Sabahattin Ali’lerimiz var, Orhan Kemal’lerimiz var, Aziz Nesin’lerimiz var, Charlie Chaplin’lerimiz, Gorki’lerimiz var. ‘Bu insanlar nasıl böyle olabiliyor?’ diye düşündüğünüz zaman bir yanıt bulursunuz: Çünkü partileri var.”

“Nâzım’ın yazılarını elle yazıp çoğaltan bunları evden eve, işe götüren yoldaşları vardır. Parti böyle büyümüştür. Bu iradeyi gerçekleştirilebilecek komünistlerden başka kimse yoktur” diyen Aysel Tekerek, cam işçilerinin mücadelesine ve kıdem tazminatının kaldırılmaya çalışılmasına değindi ve parti dostlarını örgütlenmeye davet ederek konuşmasını sona erdirdi.

Konuşmalardan sonra, müzik ve şiir dinletisi ile etkinlik sona erdi.