TKH: Hükümet istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi yapıtığı açıklamada, hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirtti.

TKH: Hükümet istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) yaptığı açıklamada, “yaşanan katliamların zemininin bizzat hükümetin politikaları, zihniyeti ve yönelimleriyle” ilgisi bulunduğu ve Suriye’de cihatçıları desteklediği gerekçesiyle hükümetin istifa etmesi gerektiği belirtildi. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Hükümet istifa etmelidir!

Ülkemizde katliamlar bitmiyor. Bu iktidar altında daha da biteceğe benzemiyor. Yaşanmış onlarca katliama rağmen yılbaşı gecesi yaşanan katliam, iktidarın yönetemediğini, herhangi bir güvenlik tedbiri alamadığını ve büyük bir zaafiyet içinde olduğunu göstermiştir.

Ama bunlardan daha önemlisi yaşanan katliamların zemininin bizzat hükümetin politikaları, zihniyeti ve yönelimleriyle ilgisi bulunmaktadır.

İstanbul Ortaköy’de yaşanan katliam “İslam Devleti” adlı örgüt tarafından üstlenmiştir. Bu örgütün ideolojisi bellidir.

Aynı zamanda AKP iktidarının kolladığı, beslediği, önünü açtığı yandaşların zihniyeti ve ideolojisi de bellidir ve “İslam Devleti” adındaki örgütle aynıdır. AKP’ye bağlı Diyanet’in bile yılbaşı kutlaması konusunda hutbesi ortadadır.

Erdoğan’ın “terörü kaynağında bitireceğiz” sözü AKP iktidarında mümkün değildir. Gerici terör ve barbarlığın kaynağında tarikat ve cemaatler, din adına siyaset yapan gerici siyasi örgütlenmeler ve AKP’nin cihatçı terör çetelerine Suriye’de verdiği destek vardır.

Katliamları ve barbarlığın kaynağı, ancak ve ancak bu gerici örgütlenmelerin dağıtılmasıyla ve Suriye’deki cihatçıların hamiliğinin son bulmasıyla kurutulacaktır.

Ülkemiz, gerici barbarlığa teslim edilmeyecekse önce hükümet istifa etmelidir! Çünkü gericilik bizzat AKP iktidarı tarafından büyütülmüştür ve Suriye’deki cihatçı çeteler bizzat AKP iktidarı tarafından desteklenmiştir.

Gerçekler apaçık ortadadır!

 

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

2 Ocak 2017