Theresa May yetkiyi aldı: Yeni hükümet Brexit'i yerine getirecek

İngiltere'de dün sonuçlanan seçimlerden güç kaybederek çıkan Başbakan Theresa May, Kraliçe'den hükümet kurma yetkisini aldı.

Theresa May yetkiyi aldı: Yeni hükümet Brexit'i yerine getirecek

İngiltere’de dün sonuçlanan seçimlerden güç kaybederek çıkan Başbakan Theresa May, Kraliçe’den hükümet kurma yetkisini aldı.

Buckingham Palace’ta Kraliçe ile görüşen May, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yeni hükümetin ülkenin Avrupa Birliği’nden çıkış sürecini yürütmeyi sürdüreceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı May, “Bu hükümet Brexit müzakereleri süresince ülkeye rehberlik etmeye devam edecek. Şimdi yeni hükümeti kurma çalışmalarına başlayacağım. Yeni hükümet Britanya halkının AB’den çıkma isteğini yerine getirecek. Ülkenin belirliliğe ihtiyacı var ve bu hükümet belirliliği sağlayacak. Demokratik Birlik Partisi’ndeki dostlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. AB ile yeni ortaklıklarımızı güvence altına alacağız. Enerjimizi Brexit görüşmelerine kanalize etmeye ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

İngiltere seçimlerinde Theresa May’ın lideriolduğu Muhafazakar Parti tek başına iktidar olmak için gerekli olan 326 sayısına ulaşamayarak 319’da kalmıştı.