TFF'den toplantı kararı: Yabancı sınırı geri mi geliyor?

Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerde bolca speküle edilen “yabancı kuralı” hakkında bir toplantı yapılacağını açıkladı. Plana göre, Hırvatistan maçının ardından toplanacak olan federasyon yetkilileri, kulüp temsilci ve yöneticileri, teknik adamlar ve de takım kaptanları fikirlerini paylaşacak ve bir karar alınacak. Sınırın geri gelmesi olasılığı baskınlık kazanırsa fikir 3-4 yıl içinde uygulamaya konmak üzere hayata geçirilecek. Yabancı... View Article

TFF'den toplantı kararı: Yabancı sınırı geri mi geliyor?

Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerde bolca speküle edilen “yabancı kuralı” hakkında bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Plana göre, Hırvatistan maçının ardından toplanacak olan federasyon yetkilileri, kulüp temsilci ve yöneticileri, teknik adamlar ve de takım kaptanları fikirlerini paylaşacak ve bir karar alınacak.

Sınırın geri gelmesi olasılığı baskınlık kazanırsa fikir 3-4 yıl içinde uygulamaya konmak üzere hayata geçirilecek.

Yabancı kuralının sıkça tartışılmasının sebepleri arasında Rıdvan Dilmen ve etrafında kümelenen futbol dünyasından isimlerin, AKP’nin “milli ve yerli” anlayışına sırt vererek futbolun iktidarını almak istemeleri olduğu düşünülüyor.

Taraftarlar ise yabancı sınırının geri gelmemesi için yayıncı kuruluşa baskı uygulayan kampanyalara başladılar.

Neden altyapılardan oyuncu yetişmediği konusunda yapılan herhangi bir çalışma ise henüz yok…